Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

H κομβική κίνηση της Saudi Aramco για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες

H κομβική κίνηση της Saudi Aramco για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες
Οι εκδόσεις από την περιοχή μέχρι στιγμής φέτος, έχουν ήδη φθάσει στο ρεκόρ του 2019, ξεπερνώντας ξανά τα 100 δισ. δολάρια

Στην πρόσληψη τραπεζών για την έκδοση ομολόγων σε αμερικανικό δολάριο προχώρησε η Saudi Aramco σύμφωνα με το Reuters, στο πλαίσιο της αναζήτησης κεφαλαίων εν μέσω των χαμηλότερων τιμών του πετρελαίου.

Οι εκδόσεις από την περιοχή μέχρι στιγμής φέτος, έχουν ήδη φθάσει στο ρεκόρ του 2019, ξεπερνώντας ξανά τα 100 δισ. δολάρια.

Οι Goldman Sachs, Citigroup, HSBC, JP Morgan, Morgan Stanley και NCB Capital, ορίσθηκαν ως ανάδοχοι για την προσέλευση των επενδυτών, όπως δήλωσε η Aramco.

Άλλες τράπεζες που εμπλέκονται στη συμφωνία περιλαμβάνουν τις BNP Paribas, BOC International, BofA Securities, Credit Agricole, First Abu Dhabi Bank, Mizuho, MUFG, SMBC Nikko και Societe Generale, σύμφωνα με έγγραφο που εκδόθηκε από μία από τις τράπεζες.

Ο πετρελαϊκός κολοσσός, που έκανε το ντεμπούτο του στις διεθνείς αγορές χρέους πέρυσι, αντλώντας  12 δισ. δολάρια αφού έλαβε προσφορές άνω των 100 δισ. δολαρίων, δεν ανέφερε λεπτομερώς το μέγεθος της τελευταίας προτεινόμενης έκδοσης.

Σχεδιάζει μια προσφορά πολλαπλών εκδόσεων με ωρίμανση 3,5,10, 30 ή 50 έτη, με την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς, όπως αναφέρει το έγγραφο.

Η Saudi Aramco χρειάζεται μετρητά για να καταβάλει μερίσματα ύψους 37,5 δισ. δολαρίων για το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και για να χρηματοδοτήσει την απόκτηση του 70% της Saudi Basic Industries ύψους 69,1 δισ. δολαρίων και θα καταβάλλεται σε δόσεις έως το 2028.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης