Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Τιμή στόχο τα 16 ευρώ για την Motor Oil δίνει η Pantelakis - 7 ευρώ για τα ΕΛΠΕ

Τιμή στόχο τα 16 ευρώ για την Motor Oil δίνει η Pantelakis - 7 ευρώ για τα ΕΛΠΕ
«Σκοτεινός ο χειμώνας» για τα διυλιστήρια, αλλά οι αχτίδες του φωτός είναι ορατές όπως εκτιμά σε έκθεση της η Pantelakis χρηματιστηριακή
«Σκοτεινός ο χειμώνας» για τα διυλιστήρια, αλλά οι αχτίδες του φωτός είναι ορατές όπως εκτιμά σε έκθεση της (είναι πιο σκοτεινά πριν την αυγή) η Pantelakis χρηματιστηριακή.
H ανάλυση δίνει τιμές -στόχους 16 ευρώ για την Motor Oil, και 7 ευρώ αντίστοιχα για τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Λίγες ημέρες μετά την short θέση ( 0,51% ) την οποία άνοιξε στην Motor Oil η Αμερικανική Millenium Management LLP, η Pantelakis (κ. Γ. Γρηγορίου)  εκτιμά ότι, τα περιθώρια διύλισης – ύστερα και απο τις ανακοινώσεις για το εμβόλιο – θα αρχίσουν να βελτιώνονται σοβαρά απο το δεύτερο εξάμηνο του 2021 και να πραγματοποιούν ένα rebound 90% μέσα απο τα επίπεδα του κύκλου ενω MOH και EΛΠΕ θα συνεχίσουν να εμφανίζουν ισχυρά κέρδη και πληρωμές στους μετόχους.
Η έκθεση επισημαίνει ότι, η διυλιστική βιομηχανία κτυπημένη τόσο στην πλευρά της προσφοράς, όσο και της ζήτησης είχε μια φρικτή χρονιά το 2020. Και όσο τα κρούσματα του Covid -19 εξαπλώνονταν και διάφορα περιοριστικά μέτρα επιβλήθηκαν ξανά, η ζήτηση άρχισε να πηγαίνει  “νότια” ξανά.
Αλλά τα δυο διυλιστήρια κατάφεραν να αποδείξουν το θάρρος τους αντιμετωπίζοντας μια αντιξοότητα που εμφανίζεται μια φορά στην ζωή.       

Προτιμά τη Motor Oil
       
H Pantelakis προτιμά την Motor Oil έναντι των ΕΛ,ΠΕ, παρόλο που το μοντέλο Discounted Cash flow προσφέρει σημαντικές ανοδικές κινήσεις στις δυο περιπτώσεις.
Όπως επισημαίνει, συνεχίζει να προτιμά την Motor Oil ως κορυφαία επιλογή δεδομένης της επαναλαμβανόμενης ικανότητας της να υλοποιεί μεγαλύτερες επιστροφές και ελεύθερες ταμειακές ροές σε μεσοππρόθεσμο επίπεδο.      
Στις τιμές – στόχους που δίνει η εταιρεία, η μετοχή της Motor Oil θα διαπραγματεύεται μόλις 5 φορές τα κέρδη Ebidta του 2023, έναντι 5,7 φορές των Ελληνικών Πετρελαίων.
Στα σημερινά επίπεδα τιμών, η μετοχή της Motor Oil διαπραγματεύεται 3,6 φορές τα κέρδη Ebidta toy 2023, έναντι 4,6 φορές των Ελληνικών Πετρελαίων.  
H ανάλυση διαπιστώνει επίσης, ότι η Motor Oil μπορεί εύκολα να επιταχύνει στην ενεργειακή μετάβαση για ένα μηδενικό
αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2050, προσφέροντας στους μετόχους μεγαλύτερες μερισματικές αποδόσεις.
Η μετοχή της Motor Oil έχει υποαποδώσει απο τις αρχές του χρόνου έναντι των ανταγωνιστών της και των ΕΛΠΕ, απλά σε τεχνικά επίπεδα, ενω η έξοδος της μετοχής απο τον Δείκτη του MSCI προσθέτει περαιτέρω στα δελεαστικά χαρακτηριστικά.         

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης