Πετρέλαιο

Τα σενάρια που θα εξετάσει ο ΟΠΕΚ στη συνάντηση της επόμενης εβδομάδας

Τα σενάρια που θα εξετάσει ο ΟΠΕΚ στη συνάντηση της επόμενης εβδομάδας
Συνάντηση των εμπειρογνωμόνων του ΟΠΕΚ πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας
Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του προετοιμάζονται για μια εβδομάδα τεχνικών συναντήσεων για να ετοιμάσουν το έδαφος για την υπουργική συγκέντρωση της επόμενης εβδομάδας, η οποία πρόκειται να συζητήσει την επέκταση των περιορισμών παραγωγής πετρελαίου στο επόμενο έτος λόγω της χαμηλής ζήτησης εν μέσω ενός δεύτερου κύματος COVID- 19.

Το συμβούλιο οικονομικής επιτροπής του ΟΠΕΚ θα συνέλθει την Τετάρτη και την Πέμπτη ενώ ο ΟΠΕΚ και οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες του ΟΠΕΚ θα συναντηθούν την Παρασκευή, σύμφωνα με τρεις πηγές του ΟΠΕΚ.
Το συμβούλιο θα συζητήσει πιθανά σενάρια για υπουργούς που θα συναντηθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη την επόμενη εβδομάδα.
Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά λόγω της πανδημίας.
"Οι υπουργοί του ΟΠΕΚ + πιθανότατα θα συμφωνήσουν να επεκτείνουν την τρέχουσα παραγωγή για το πρώτο τρίμηνο του 2021", δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΠΕΚ όταν ρωτήθηκε για την πολιτική για το επόμενο έτος.

Ένας άλλος εκπρόσωπος του ΟΠΕΚ δήλωσε ότι ελπίζει ότι η αγορά θα είναι σε θέση να απορροφήσει περισσότερα βαρέλια σε μεταγενέστερες περιόδους του 2021. «Υπάρχουν ακόμη ορισμένες προκλήσεις κατά παραγγελία, αλλά ελπίζω ότι το εμβόλιο θα αλλάξει την εικόνα σύντομα», είπε.
Ο όμιλος παραγωγών του ΟΠΕΚ + επρόκειτο να αυξήσει την παραγωγή κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) τον Ιανουάριο - περίπου το 2% της παγκόσμιας κατανάλωσης - ως μέρος της σταθερής χαλάρωσης των ρεκόρ περικοπών εφοδιασμού που εφαρμόστηκαν φέτος. Αλλά με τη ζήτηση καυσίμων αποδυναμωμένη λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, ο ΟΠΕΚ + εξετάζει το ενδεχόμενο να καθυστερήσει την αύξηση ή ακόμη και να μειώσει περαιτέρω την παραγωγή. Μια επιλογή η οποία θα μπορούσε να έχει την υποστήριξη μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ + είναι να διατηρηθούν τα υπάρχοντα όρια των 7,7 εκατομμυρίων bpd για άλλους τρεις έως έξι μήνες, ανέφεραν πηγές του ΟΠΕΚ +, αντί να περιορίσουν τη μείωση στα 5,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Ιανουάριο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης