Πετρέλαιο

Επέκταση των περικοπών για 3 μήνες της παραγωγής πετρελαίου στο «τραπέζι» του OPEC+

Επέκταση των περικοπών για 3 μήνες της  παραγωγής πετρελαίου στο «τραπέζι» του OPEC+
Ο Οργανισμός εξετάζει τώρα την επέκταση των υφιστάμενων περικοπών 7,7 εκατομμυρίων bpd, περίπου το 8% της παγκόσμιας ζήτησης, στους πρώτους μήνες του 2021

Τα μέλη του OPEC+ θα εξετάσουν εάν θα επεκτείνουν τις υπάρχουσες περικοπές πετρελαίου για τρεις έως τέσσερις μήνες ή θα αυξήσουν σταδιακά την παραγωγή από τον Ιανουάριο κατά τη διάρκεια των διήμερων συνομιλιών τους που ξεκινούν σήμερα, ανέφεραν πηγές του Οργανισμού στο Reuters.
Το πιθανότερο σενάριο είναι η παράταση των περικοπών για 3 μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησε χθες (29/11) ένας αρχικός γύρος συνομιλιών πριν από την έναρξη επίσημων συζητήσεων, αλλά δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει την πολιτική παραγωγής για το 2021.

Ο ΟΠΕΚ + επρόκειτο να μειώσει τις υπάρχουσες περικοπές παραγωγής του κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) από τον Ιανουάριο του 2021, αλλά ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού μείωσε τη ζήτηση για καύσιμα σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας την επανεξέταση μεταξύ των μελών της ομάδας.

Ο Οργανισμός εξετάζει τώρα την επέκταση των υφιστάμενων περικοπών 7,7 εκατομμυρίων bpd, περίπου το 8% της παγκόσμιας ζήτησης, στους πρώτους μήνες του 2021, μια θέση που υποστηρίζεται από τον de facto ηγέτη του ΟΠΕΚ, τη Σαουδική Αραβία και άλλους μεγάλους παραγωγούς του ομίλου, ανέφεραν πηγές.

Πηγές ανέφεραν ότι οι συνομιλίες εστιάζονται τώρα στην επέκταση των περικοπών κατά τρεις έως τέσσερις μήνες ή σταδιακή αύξηση της παραγωγής από τον Ιανουάριο, μια θέση που υποστηρίζεται από τη Ρωσία.

Το Καζακστάν, μέλος του ΟΠΕΚ +, αντιτάχθηκε στην επέκταση των περικοπών πετρελαίου το επόμενο έτος και αντίθετα ζήτησε αύξηση της παραγωγής σύμφωνα με την υφιστάμενη συμφωνία, ανέφερε μια πηγή.

"Η σημερινή συνάντηση θα είναι δύσκολη, ειδικά αν η Ρωσία και το Καζακστάν δεν άλλαξαν τη θέση τους", δήλωσε τη Δευτέρα η πηγή του ΟΠΕΚ +.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης