Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Πετρέλαιο: Άνοδος πάνω από 2% εν αναμονή της συνάντησης του ΟΠΕΚ+

Πετρέλαιο: Άνοδος πάνω από 2% εν αναμονή της συνάντησης του ΟΠΕΚ+
Στα 48 δολάρια κινείται το Brent και στα 45 το αργό
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Τετάρτη καθώς η αγορά περίμενε ένα σύμφωνο από τους παραγωγούς πετρελαίου ενώ η έγκριση της Βρετανίας για ένα εμβόλιο Covid-19 έδωσε ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης.
Οι τιμές επηρεάσθηκαν νωρίτερα από την έκπληξη στα αποθέματα πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του δημιούργησαν αβεβαιότητα καθώς καθυστέρησαν κατά δύο ημέρες την επίσημη συνάντηση για να αποφασίσουν εάν θα αυξήσουν την παραγωγή τον Ιανουάριο.
Περί τις 19:58 ώρα Ελλάδας τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent κέρδιζαν 2,47% στα 48,59 $ το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate ενισχυόταν κατά 2,65%, στα 45,73 $.

Στοιχεία από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,1 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο 2,4 εκατομμυρίων βαρελιών.
Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ), η Ρωσία και άλλοι σύμμαχοι, μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ +, ανέβαλλαν τις συνομιλίες της Τρίτης για την πολιτική παραγωγής πετρελαίου του επόμενου έτους για την Πέμπτη.
Ο όμιλος φέτος επέβαλε περικοπές παραγωγής 7,7 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως (bpd) καθώς η πανδημία κορωνοϊού έπληξε τη ζήτηση καυσίμων.
Αναμενόταν ευρέως ότι θα συνεχίσουν αυτές τις μειώσεις έως τον Ιανουάριο-Μάρτιο του 2021 εν μέσω αύξησης των περιπτώσεων COVID-19.
«Οι αγορές ενέργειας θα παραμείνουν σε άνοδο έως ότου ο ΟΠΕΚ + περάσει την αυριανή συνάντηση», δήλωσε ο Edward Moya, αναλυτή στο OANDA στη Νέα Υόρκη.
«Οι τιμές του πετρελαίου θα πρέπει να συνεχίσουν να υποστηρίζονται καθώς οι κατασκευαστές εμβολίων ανακοινώνουν ημερομηνίες για την έναρξη των εμβολιασμών», πρόσθεσε. Η Βρετανία την Τετάρτη έγινε η πρώτη δυτική χώρα που ενέκρινε ένα εμβόλιο COVID-19, ξεπερνώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε αυτό που μπορεί να είναι το πρώτο βήμα προς την επιστροφή στην κανονική ζωή και την ενίσχυση της κατανάλωσης πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης