Πετρέλαιο

Άνοδος για το πετρέλαιο - Στα 52 δολάρια κινείται το Brent, στα 49 δολάρια το αργό

Άνοδος για το πετρέλαιο - Στα 52 δολάρια κινείται το Brent, στα 49 δολάρια το αργό

 Σε υψηλό εννέα μηνών παραμένει το πετρέλαιο

 

Σχετικά Άρθρα
Σε υψηλό εννέα μηνών παρέμεινε το πετρέλαιο την Παρασκευή καταγράφοντας την έβδομη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στη διάθεση των εμβολίων COVID-19 παρακάμπτοντας τον αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων και τα αυστηρότερα lockdowns στην Ευρώπη.

Η Pfizer έχει υποβάλει αίτηση για έγκριση στην Ιαπωνία για το εμβόλιό της, το οποίο χρησιμοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Mike Pence δήλωσε ότι η έγκριση των ΗΠΑ για το εμβόλιο της Moderna θα μπορούσε να δοθεί αργότερα την Παρασκευή.
Περί τις 18:50 η τιμή του Brent ενισχυόταν 1,24%, στα 52,14 $, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο.
Το αμερικανικό West Texas Intermediate (WTI) σημείωνε άνοδο 1,47% στα 49,07 δολάρια αφού έφτασε τα 48,87 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο.

Τιμές

«Οι τιμές του πετρελαίου είναι πολύ υγιείς κάτω από αυτές τις συνθήκες», δήλωσε ο Bjornar Tonhaugen της Rystad Energy.
ευφορία της αγοράς δεν έχει σταματήσει πραγματικά." Το αμερικανικό Κογκρέσο προσπαθεί να συμφωνήσει ένα πακέτο ανακούφισης για τον κορωνοϊό, αλλά προέκυψε ένα νέο πιθανό εμπόδιο καθώς ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας επέμειναν να διασφαλισθεί ότι τα προγράμματα δανεισμού της Federal Reserve που λήγουν δεν μπορούν να αναβιώσουν. «Μελλοντικά οι τιμές του πετρελαίου θα πρέπει να συνεχίσουν να βρίσκουν υποστήριξη από την προοπτική ενός νομοσχεδίου ανακούφισης COVID και την επιτάχυνση της διάθεσης εμβολίων», δήλωσε ο Stephen Brennock της PVM.
Ωστόσο, οι αυξανόμενοι αριθμοί κρουσμάτων σε μεγάλες οικονομίες και νέοι περιορισμοί κίνησης στην Ευρώπη επηρεάζουν τις άμεσες προοπτικές ζήτησης πετρελαίου.

Στήριξη

Ο αριθμός των περιπτώσεων στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 239.018 την Πέμπτη. Το πετρέλαιο κέρδισε στήριξη αυτή την εβδομάδα από τα στοιχέια εφοδιασμού των ΗΠΑ που δείχνουν ότι τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,1 εκατομμύρια βαρέλια, περισσότερο από το αναμενόμενο.
Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και οι σύμμαχοί τους, γνωστοί ως ΟΠΕΚ +, υποστηρίζουν την αγορά επιβραδύνοντας τον ρυθμό μιας προγραμματισμένης αύξησης των προμηθειών το επόμενο έτος.
Ο ΟΠΕΚ + σκοπεύει να προσθέσει 500.000 βαρέλια ημερησίως εφοδιασμού τον Ιανουάριο και θα συναντηθεί στις αρχές Ιανουαρίου για να αποφασίσει για τα επόμενα βήματα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης