Ενέργεια

Έτος ανάκαμψης το 2021 για την βιομηχανία πετρελαίου του Καναδά

Έτος ανάκαμψης το 2021 για την βιομηχανία πετρελαίου του Καναδά
Οι εταιρείες πετρελαίου σχεδιάζουν να αυξήσουν την παραγωγή τους
Σχετικά Άρθρα

Η βιομηχανία πετρελαίου του Καναδά αναμένει ότι το 2021 θα είναι το έτος ανάκαμψης από την ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού το 2020, με τις συνολικές επενδύσεις στον τομέα του πετρελαίου της χώρας να αναμένεται να αυξηθούν κατά 12% φέτος σε σύγκριση με πέρυσι.

Ενδεικτικά, προβλέπεται να αυξηθούν οι επενδύσεις  στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στα 27 δισ. δολάρια το τρέχον έτος, σε σύγκριση με τα 24 δισ. δολ. που επενδύθηκαν το 2020, σύμφωνα με την Calgary Herald, που αναδημοσιεύει τις προβλέψεις από την Καναδική Ένωση Παραγωγών Πετρελαίου (CAPP).

Η πανδημία

Σύμφωνα με την πρόβλεψη επενδύσεων κεφαλαίου και γεωτρήσεων της CAPP το Νοέμβριο του 2020, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες εξερεύνησης και παραγωγής (E&P) ήταν 35 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, μειωμένες κατά 10% σε σύγκριση με το 2018.

Λόγω της πανδημίας, η πρόβλεψη για την επένδυση 2020 παρουσίασε μια άνευ προηγουμένου πτώση 32% από το 2019 σε 24 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ευοίωνο το 2021

Οι εταιρείες πετρελαίου σχεδιάζουν να αυξήσουν την παραγωγή τους αφού η κυβέρνηση της Αλμπέρτα δήλωσε ότι θα καταργήσει τα όρια παραγωγής πετρελαίου στα τέλη του περασμένου έτους.

«Θα δούμε ένα σημαντικό ποσό που θα επανέλθει τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Alex Pourbaix, διευθύνων σύμβουλος της Cenovus Energy, σε συνέντευξή του το Νοέμβριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης