Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Vertical Roots: Mείωση της χρήσης πλαστικών κατά 30% εξαιτίας της τεχνολογίας στη γεωργία

Vertical Roots: Mείωση της χρήσης πλαστικών κατά 30% εξαιτίας της τεχνολογίας στη γεωργία
Yδροπονική, το μέλλον της γεωργίας
Σχετικά Άρθρα

Με τη χρήση της γεωργικής τεχνολογίας, το αγρόκτημα Vertical Roots στη Δυτική Κολούμπια δημιούργησε ένα σύστημα συσκευασίας για τα φυλλώδη χόρτα που μειώνει τη χρήση πλαστικών κατά 30% και παρατείνει τη διάρκεια ζωής του μαρουλιού.

Το 2015 o Andrew Hare, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας και o Matt Daniels, επικεφαλής κηπουρικής, δημιούργησαν την ιδέα για το Vertical Roots, το μεγαλύτερο υδροπονικό αγρόκτημα εμπορευματοκιβωτίων στη χώρα. 

Η υδροπονική βοηθά το αγρόκτημα να χρησιμοποιεί 98% λιγότερο νερό από την παραδοσιακή καλλιέργεια, σύμφωνα με τον Hare. Η τεχνολογία τους δημιουργεί ένα εσωτερικό περιβάλλον για την καλλιέργεια μαρουλιού στην Ανατολική Ακτή. Τα περισσότερα μαρούλια στις ΗΠΑ προέρχονται από την Καλιφόρνια και την Αριζόνα, όπου οι θερμοκρασίες δεν κυμαίνονται καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, ταξιδεύοντας 2.000 μίλια από το αγρόκτημα στο τραπέζι. 

«Η αποστολή μας είναι να φέρουμε επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι κοινότητες μεγαλώνουν, διανέμουν και καταναλώνουν τρόφιμα», δήλωσε ο Hare. Καθώς οι πληθυσμοί μεγαλώνουν, ο Hare είπε ότι η ικανότητα παραγωγής αρκετών τροφίμων είναι παγκόσμια ανησυχία.

Lettuce092.jpg

Γεωργική Καινοτομία

Ως εταιρεία δεσμευμένη στη βιωσιμότητα, η Vertical Roots έπρεπε να αντιμετωπίσει τη χρήση πλαστικών και τη ζήτηση των καταναλωτών για προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον.

Εάν οι Vertical Roots έπρεπε να σταματήσει εντελώς τη χρήση πλαστικών, το 40% του μαρουλιού θα υποστεί ζημιά κατά τη μεταφορά στους λιανοπωλητές, δήλωσε ο Hare. Έτσι, η εταιρεία αποφάσισε να συνεχίσει να χρησιμοποιεί πλαστικά δοχεία για να μειώσει τα απόβλητα τροφίμων, αλλά άλλαξε την ποσότητα και τον τύπο του πλαστικού που χρησιμοποιήθηκε.

Αντικαθιστώντας τα συμβατικά πλαστικά καπάκια "clamshell" που βλέπετε σε ένα δοχείο μαρουλιού στο μανάβικο, το Vertical Roots μείωσε περισσότερο από το 30% της χρήσης πλαστικών δημιουργώντας ένα επανασφραγιζόμενο καπάκι φιλμ

Το αγρόκτημα χρησιμοποιεί επίσης ανακυκλωμένο πλαστικό που μπορεί επίσης να ανακυκλωθεί ξανά μετά τη χρήση. Μικρές διατρήσεις στο καπάκι της μεμβράνης επιτρέπουν στον αέρα να φύγει από το δοχείο και να επεκτείνει τη φρεσκάδα του προϊόντος, κάνοντας το μαρούλι Vertical Roots να διαρκεί περίπου 14 ημέρες στο ράφι.

hydrorganics-1200x801.jpg

 

Κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2020, επενδύθηκε ρεκόρ 754 εκατομμυρίων δολαρίων επιχειρηματικού κεφαλαίου στον κλάδο της "κάθετης" γεωργίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του PitchBook. Αυτό ήταν μια αύξηση 34% από ολόκληρο το προηγούμενο έτος, ανέφερε το Bloomberg σε άρθρο του Ιανουαρίου.

Μια έκθεση του 2019 από την Global Market Insights έδειξε ότι το μέγεθος της "κάθετης" γεωργικής αγοράς ξεπέρασε τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018 και ανέφερε ότι θα παρουσιάσει ένα τεράστιο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) άνω του 27% από το 2019 έως το 2026. 

Η "κάθετη" γεωργία θεωρείται επίσης ως αναπτυσσόμενη βιομηχανία επειδή θα μπορούσε να συμβάλει στην αύξηση της παραγωγής τροφίμων και στην επέκταση των γεωργικών δραστηριοτήτων καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός προβλέπεται να υπερβεί τα 9 δισεκατομμύρια έως το 2050, σύμφωνα με το USDA.

Ωστόσο, ορισμένοι είναι δύσπιστοι για το μέλλον της κάθετης γεωργίας για διάφορους λόγους. Τα αγροκτήματα χρησιμοποιούν λαμπτήρες LED για να καλλιεργήσουν τις καλλιέργειες, οι οποίες απαιτούν ενέργεια και χρήματα για να λειτουργήσουν.

Επίσης, τα αγροκτήματα παράγουν κυρίως χόρτα, τα οποία είναι χαμηλά σε θερμίδες, επειδή παίρνουν λιγότερο νερό και φως. Η νέα γεωργική τεχνολογία διατίθεται στο εμπόριο ως τρόπος για την καταπολέμηση της παγκόσμιας πείνας, αλλά στις φτωχότερες χώρες, τα χόρτα χαμηλών θερμίδων δεν είναι τόσο ευεργετικά, σύμφωνα με το Bloomberg.


Το μέλλον της "κάθετης" γεωργίας 

Ο Hare είπε ότι η εταιρεία εργάζεται συνεχώς σε βιώσιμες πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης της εξεύρεσης τρόπου μείωσης της ελαφριάς κατανάλωσης ενέργειας κατά 20-25%, για συστήματα λιπασματοποιήσιμων συσκευασιών και εύρεση τρόπων χρήσης λιγότερου νερού στα αγροκτήματα.

Στο μέλλον, η Vertical Roots ελπίζει να προσφέρει μια μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων. Η ομάδα πειραματίζεται με την καλλιέργεια τροφίμων όπως ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, βότανα και μανιτάρια για να δει αν θα μπορούσαν να είναι βιώσιμα προϊόντα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης