Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall: Κοντά στις 3.900 ο S&P - Στο +8,5% η SunPower δείχνει τον δρόμο των ΑΠΕ

Wall: Κοντά στις 3.900 ο S&P - Στο +8,5% η SunPower δείχνει τον δρόμο των ΑΠΕ

O Nasdaq +0,57% στις 13.856,30 μονάδες σε πορεία προσέγγισης των 14.000 μονάδων

 

Ο S&P ξεπέρασε και τις 3.871 μονάδες φθάνοντας στις 3.887 +0,39% μονάδες και δεν αποκλείεται να δούμε τις επόμενες ημέρες την προσέγγιση των 3.900 μονάδων, αν και η κίνηση την εβδομάδα που κλείνει έχει γίνει πολύ γρήγορα από την ζώνη των 3.680 που βρήκαν τα futures στα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας μέχρι τις 3.887 μονάδες.
Παράλληλα ο NASDAQ +0,5% στις 13.856 μονάδες δείχνει ότι είναι κοντά στον στόχο των 14.000 μονάδων, έχοντας διασπάσει την αντίσταση των 13.750 μονάδων.
Ο DOW έκλεισε στις 31.148,11 μονάδες +0,3%. Η αγορά είχε την καλύτερη εβδομάδα από τον περασμένο Αύγουστο του 2020.
Yψηλό 52 εβδομάδων για την DELL.

Τα στοιχεία της αγοράς εργασίας πιο αδύναμα σε σχέση με τα αναμενόμενα, έδειξαν την ανάγκη του νέου πακέτου τονωσης της οικονομίας.
Μεταξύ άλλων ο Biden ανέφερε ότι η αγορά εργασίας θα χρειασθεί 10 χρόνια για αν επανέλθει στα προ covid επίπεδα.
Το Κογκρέσσο αναμένεται να ψηφίσει το νέο πακέτο χωρίς να χρειασθεί την στήριξη των Ρεπουμπλικάνων τις επόμενες εβδομάδες.
Αυτό το πακέτο θα είναι πράγματι μεγάλο, αναφέρουν άνθρωποι της αγοράς διατηρώντας υψηλά τις προσδοκίες.
Μέχρι τώρα τα δεδομένα είναι τέτοια, από πλευράς των αποτελεσμάτων που στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι εταιρίες ξεπερνούν τις προσδοκίες.

Επιστροφή στο ράλυ για την Sunpower

Μια από τις μετοχές που έχουν ξεκινήσει ισχυρά την χρονιά είναι η Sunpower από τον τομέα των ΑΠΕ , η οποία αφού ανέβηκε 110,6% τον Ιανουάριο, κέρδισε χθες 8,50% στα 43,5 δολάρια με κεφαλαιοποίηση 7,4 δισ. Πρόκειται για κλασσική μετοχή του τομεά των ΑΠΕ, που δείχνει και ότι η αλλαγή των επενδυτικών προτύπων αρχίζει να κυριαρχεί και στις ΗΠΑ, όπου μέχρι τώρα η ενέργεια ήταν περισσότερο συνυφασμένη με τις πετρελαϊκές.
Οι μετοχές της ηλιακής εταιρείας SunPower (NASDAQ: SPWR) σημείωσαν άνοδο κατά 110,6% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global Market Intelligence, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε δημοφιλείς ηλιακές μετοχές.

Σύμφωνα με το Motley Fool οι μετοχές έχουν επανέλθει ελαφρώς σε θετικό έδαφος στις αρχές Φεβρουαρίου, καθώς κατέγραψαν απώλειες 17,1% της αξίας τους τις πρώτες τρεις ημέρες του μήνα.
Αλλά υπήρχαν κάποια σημαντικά νέα από την SunPower. Στα τέλη Ιανουαρίου, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα SunPower Residential Installation (SPRI) έχει επεκταθεί σε έξι πολιτείες. Το SPRI είναι ένα πρόγραμμα πωλήσεων που δίνει στις μικρές επιχειρήσεις και τους οργανισμούς τα εργαλεία μάρκετινγκ για να πουλήσουν γρήγορα και εύκολα οικιακά ηλιακά χωρίς να χρειάζεται να χτίσουν εγκατάσταση της επιχείρησής τους.Η SunPower χρησιμοποιεί αυτά τα εργαλεία και τα συνδέει με άλλους συνεργάτες για να εγκαταστήσει τον ηλιακό εξοπλισμό.



www.worldenergynews.gr




 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης