Ενέργεια

H ΓΣ της Chevron ενέκρινε την «πράσινη» στροφή της - Δέσμευση για μείωση των εκπομπών CO2

H ΓΣ της Chevron ενέκρινε την «πράσινη» στροφή της - Δέσμευση για μείωση των εκπομπών CO2
Tο προηγούμενο έτος, το χαρτοφυλάκιο της Chevron έδειξε ανθεκτικότητα

Την πράσινη στροφή για το σύνολο της στρατηγικής της αποφάσισε η Chevron, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της εταιρείας χθες (26/5) και των επιχειρηματικών προτεραιοτήτων της εταιρείας. Ειδικότερα, εγκρίθηκε η πρόταση για την περικοπή των απόλυτων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (scope 3).

Σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το businesswire.com, το προηγούμενο έτος, το χαρτοφυλάκιο της Chevron έδειξε ανθεκτικότητα, προσαρμόζοντας τις ακραίες συνθήκες της αγοράς για να εξισορροπήσει τις βραχυπρόθεσμες ταμειακές ροές με τη διατήρηση της μακροπρόθεσμης αξίας.

«Η Chevron αντιμετώπισε τις προκλήσεις του περασμένου έτους καλύτερα από τις περισσότερες στον κλάδο μας«, δήλωσε ο Michael Wirth, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Chevron. «Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον καθώς εργαζόμαστε για την επίτευξη υψηλότερων αποδόσεων και χαμηλότερου άνθρακα» συμπλήρωσε.

Τα νέα πλάνα

Η εταιρεία αναλαμβάνει δράση για να μειώσει την ένταση του άνθρακα στις λειτουργίες και τα περιουσιακά της στοιχεία, να αυξήσει τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να επενδύσει σε τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα για να διευκολύνει τις εμπορικές λύσεις.

Στις λέξεις συνέπεια, προετοιμασία και προσαρμοστικότητα συμπυκνώνεται το νόημα της νέας επιχειρηματικής στρατηγικής της Chevron, σύμφωνα με τον Wirth. «Οι οικονομικές προτεραιότητες της Chevron παραμένουν συνεπείς. Πρώτον, προστατεύστε το μέρισμα, το οποίο βρίσκεται σε καλό δρόμο για 34η συνεχόμενη χρονιά. Δεύτερον, επενδύστε σε χαμηλότερο ποσοστό επανεπένδυσης λόγω της εξαιρετικά βελτιωμένης κεφαλαιακής απόδοσης. Τρίτον, διατηρήστε τον ισολογισμό, ο οποίος οδήγησε τη βιομηχανία πριν από την πανδημία και συνεχίζει να το κάνει σήμερα. Τέλος, όταν πληρούνται οι τρεις πρώτες προτεραιότητες, η Chevron έχει ιστορικό επαναγοράς μετοχών, όπως συνέβη σε 13 από τα τελευταία 17 χρόνια» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, είναι ξεκάθαρο πλέον πώς όλες οι εταιρείες του κλάδου αισθάνονται όλο και πιο έντονη την πίεση από τους μετόχους και τις ακτιβιστικές οργανώσεις για να επιτευχθεί η μείωση των εκπομπών αερίων του άνθρακα που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης