Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Έντονα αισιόδοξη για τις ελληνικές τράπεζες η Moody’s

Έντονα αισιόδοξη για τις ελληνικές τράπεζες η Moody’s
Οι προοπτικές για ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα θα ενισχύσουν την κερδοφορία των τραπεζών τους επόμενους μήνες
Τους λόγους για τους οποίους «βλέπει» με ιδιαίτερα θετικό… μάτι τόσο τις ελληνικές όσο και τις κυπριακές τράπεζες αναφέρει με report στις 15 Νοεμβρίου 2021 ο αμερικανικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s.

Η βελτίωση της απόδοσης και της φερεγγυότητας σε ό,τι αφορά το χαρτοφυλάκιο των δανείων των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών (Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., Eurobank Α.Ε. και Alpha Bank Α.Ε.) αλλά και των δύο μεγαλύτερων κυπριακών τραπεζών, της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας, σύμφωνα με τη Moody’s, φέρνει θετικές αξιολογήσεις.
 
 
Οι προοπτικές για ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα αναμένεται να ενισχύσουν την κερδοφορία τους τους επόμενους μήνες ενώ παράλληλα θα υποστηρίξουν περαιτέρω την αυξανόμενη πιστοληπτική τους ικανότητα.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα επηρεάστηκαν από σοβαρές κρίσεις τα τελευταία χρόνια, που επιδείνωσαν σημαντικά την οικονομική τους υγεία.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης