Χρηματιστήριο & Αγορές

ΕΚΤ: Αγορά ελληνικών ομολόγων και μετά τη λήξη του προγράμματος πανδημίας (Μάρτιος 2022)

ΕΚΤ: Αγορά ελληνικών ομολόγων και μετά τη λήξη του προγράμματος πανδημίας (Μάρτιος 2022)
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να επεκτείνει τον ορίζοντα επανεπένδυσης για το PEPP έως τα τέλη του 2024
Σχετικά Άρθρα
Ευελιξία για την αγορά ελληνικών ομολόγων ακόμη και μετά τη λήξη του έκτακτου προγράμματος πανδημίας (PEPP) τον Μάρτιο του 2022, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), με ειδική της αναφορά στην ανακοίνωσή της για τη νομισματική πολιτική.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΚΤ, οι επανεπενδύσεις ομολόγων που αποκτήθηκαν μέσω του έκτακτου προγράμματος αγοράς τίτλων (PEPP) μπορούν να προσαρμοστούν με ευελιξία σε χρονική διάρκεια, επενδυτική τάξη και αρμοδιότητα ανά πάσα στιγμή, εφόσον κριθεί απαραίτητο. 
 
Ειδικά για τα ελληνικά ομόλογα υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά, στην απόφαση, η οποία προβλέπει ότι η ΕΚΤ θα μπορεί να αγοράζει περισσότερα ομόλογα από εκείνα που έχει στην κατοχή της και λήγουν.
Με την απόφασή της αυτή η ΕΚΤ έχει ως στόχο να αποφευχθούν προβλήματα στη μετάδοση της νομισματικής πολιτικής τα οποία θα μπορούσαν να συμβούν μετά από μία απότομη παύση των αγορών, τη στιγμή μάλιστα που η ελληνική οικονομία ανακάμπτει από τις συνέπειες της πανδημίας.
Επίσης, η EKT ξεκαθαρίζει πως οι αγορές μέσω του PEPP είναι πιθανό να επανεκινήσουν αν κριθεί απαραίτητο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αρνητικά σοκ που σχετίζονται με την πανδημία της covid-19.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης