Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Η Γερμανία θα χάσει τους στόχους για το κλίμα την επόμενη διετία λέει ο υπουργός Περιβάλλοντος

Η Γερμανία θα χάσει τους στόχους για το κλίμα την επόμενη διετία λέει ο υπουργός Περιβάλλοντος

 Στοχεύει να περιορίσει τις εκπομπές στη βιομηχανία, τον μεγαλύτερο τομέα εκπομπών άνθρακα, σε 177 εκατομμύρια τόνους CO2 το 2022

 

Η Γερμανία πιθανότατα θα χάσει τους στόχους μείωσης των εκπομπών άνθρακα τα επόμενα δύο χρόνια, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος Robert Habeck στην εφημερίδα Die Zeit.

Καθώς ανώτατο δικαστήριο έκρινε τον Απρίλιο ότι η Γερμανία πρέπει να αυστηροποιήσει τη νομοθεσία της για την προστασία του κλίματος, η τότε κυβέρνηση έθεσε πιο φιλόδοξους στόχους μείωσης του CO2, συμπεριλαμβανομένου του να είναι ουδέτερη εκπομπών άνθρακα έως το 2045.
Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού παρουσίασε σχέδια για την ενίσχυση των προσπαθειών για την προστασία του κλίματος που συνεπάγονται εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις στον τομέα των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και σε όλους τους μεταποιητικούς κλάδους, τα κτίρια, τις μεταφορές και τη γεωργία.
"Πιθανώς θα χάσουμε τους στόχους μας για το 2022. ... Ακόμη και για το 2023 θα είναι αρκετά δύσκολο. Ξεκινάμε με μια δραστική καθυστέρηση", δήλωσε ο Habeck, συνεπικεφαλής των Πρασίνων του νέου κυβερνώντος συνασπισμού.

Η Γερμανία στοχεύει να περιορίσει τις εκπομπές στη βιομηχανία, τον μεγαλύτερο τομέα εκπομπών άνθρακα, σε 177 εκατομμύρια τόνους CO2 το 2022, μειωμένες κατά 38% σε σύγκριση με το 1990.
Στον τομέα των μεταφορών, οι εκπομπές CO2 αναμένεται να μειωθούν σε 139 εκατομμύρια τόνους το επόμενο έτος, μειωμένες κατά 15% από το 1990. Στον τομέα των μεταφορών, οι εκπομπές CO2 θα πρέπει να μειωθούν σε 139 εκατομμύρια τόνους το επόμενο έτος από 145 εκατομμύρια του τρέχοντος έτους.

Ο Habeck είπε ότι ο αριθμός των ανεμογεννητριών που κατασκευάζονται στη Γερμανία ετησίως θα αυξηθεί σε 1.000-1.500 από περίπου 450 τα προηγούμενα χρόνια, σε μια προσπάθεια να επιτευχθούν οι στόχοι της κυβέρνησης για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την κάλυψη του 80% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2030 και κάλυψης του 2% της επιφάνειας του εδάφους έως τις υποδομές αιολικής ενέργειας. Η κυβέρνηση στοχεύει να έχει έτοιμους νόμους για την επιτάχυνση των εγκρίσεων ανεμογεννητριών μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, συμπλήρωσε. Πρόσθεσε ότι «το 2022 θα είναι ένα από τα πιο εξαντλητικά χρόνια που έχει βιώσει αυτό το υπουργείο εδώ και πολύ καιρό».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης