Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Cavusoglou (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Η Ελλάδα είναι απειλή - Υπάρχει ζήτημα κυριαρχίας στα ελληνικά νησιά

Cavusoglou (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Η Ελλάδα είναι απειλή - Υπάρχει ζήτημα κυριαρχίας στα ελληνικά νησιά
Mπαράζ προκλήσεων από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu


Σε νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Mevlut Cavusoglu επιμένοντας στη ρητορική αμφισβήτησης της κυριαρχίας ελληνικών νησιών.
Σε συνέντευξή του στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό T24 o Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε: «Η Αμερική ακολουθούσε πάντα μια ισορροπημένη πολιτική όσον αφορά το θέμα της Κύπρου, της Ανατολικής Μεσογείου και τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας. Τους υπενθυμίζουμε να μην διαταράξουν αυτή την ισορροπία.
Η Ελλάδα σπαταλά τα χρήματά της με έναν αλόγιστο τρόπο, στους εξοπλισμούς.
Όταν κοιτάς την οικονομία της, καταλαβαίνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να το αντέξει αυτό.
 
 
Όταν κοιτάζουμε τις αιτιολογίες, αναφέρουν ότι οι απειλές έρχονται από την Τουρκία, αλλά η απειλή είναι η ίδια η Ελλάδα.
Εμείς πάντα ενεργούμε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».
Υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα επιθυμεί να κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο προβαίνοντας σε διαφορετικές προκλητικές δηλώσεις κάθε ημέρα, ο κ. Cavusoglu ανέφερε ότι «από την μία η ελληνοκυπριακή πλευρά, από την άλλη ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών στην Ελλάδα προβαίνουν σε προκλητικές δηλώσεις και βήματα.
Πρέπει να αντιληφθούν ότι αυτά είναι πολύ επικίνδυνα».
Ο Cavusoglu αναφέρθηκε, μάλιστα, στην τελευταία επιστολή της Τουρκίας προς τον ΟΗΕ, στην οποία η Τουρκία έλεγε πως «αν η Ελλάδα παραβιάσει το καθεστώς των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών και δεν κάνει πίσω, θα συζητηθεί η κυριαρχία αυτών των νησιών.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης