Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Οριακή άνοδος για Dow, κέρδη 0,28% για τον S&P και 0,23% για τον Nasdaq

Wall Street: Οριακή άνοδος για Dow, κέρδη 0,28% για τον S&P και 0,23% για τον Nasdaq
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,19% στις 483,18 μονάδες

Η Wall Street έκλεισε ελαφρώς υψηλότερα την Τετάρτη, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που έδειξαν ιστορικά υψηλά, αλλά σε μεγάλο βαθμό ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των επενδυτών.

Ο Dow Jones κινήθηκε κερδών και ζημιών και τελικά έκλεισε με άνοδο 39 μονάδων 0,11% στις 36,291 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 0,28% στις 4,726 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,19% στις 483,18 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,23% στις 15,188 μονάδες.

Τον Δεκέμβριο ο δείκτης τιμών καταναλωτή, που καταγράφει τις τιμές σε ένα ευρύ φάσμα αγαθών, παρουσίασε άνοδο 7% σε ετήσια βάση. Αυτό είναι το μεγαλύτερο άλμα από το 1982, αλλά ήταν σύμφωνο με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones. Η μηνιαία αύξηση ήταν ελαφρώς υψηλότερη από την αναμενόμενη.

Ωστόσο, τα επιτόκια κινήθηκαν απότομα υψηλότερα την πρώτη εβδομάδα του 2022, πυροδοτώντας sell-off στις μετοχές της τεχνολογίας.
Σύμφωνα με τους αναλυτές αυτό υποδηλώνει ότι η "καυτή" έκθεση για τον πληθωρισμό και οι μελλοντικές ενέργειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ενδέχεται να αποδοθούν τουλάχιστον εν μέρει στην αγορά.
«Οι φόβοι για υψηλότερο και επίμονο πληθωρισμό έχουν προεξοφληθεί τους τελευταίους μήνες. Ως εκ τούτου, οι επενδυτές ανέμεναν αύξηση του πληθωρισμού. Η σημερινή άνοδος του είναι εντός των προσδοκιών των επενδυτών», δήλωσε ο Richard Flynn, διευθύνων σύμβουλος της Charles Schwab UK.

Οι μετοχές που συνδέονται με την οικονομική ανάπτυξη είχαν μερικές από τις καλύτερες επιδόσεις, με την Mosaic να σημειώνει άνοδο άνω του 3% και τη Freeport-McMoRan να καταγράφει άλμα 4,4%.
Η Microsoft και η μητρική Alphabet της Google κέρδισαν η κάθε μια περισσότερο από 1%, ενώ η Tesla κέρδισε 4%.
Το Dish Network σημείωσε άνοδο 3,7% μετά την είδηση ότι η εταιρεία βρίσκεται ξανά σε συζητήσεις συγχώνευσης με την DirectTV, σύμφωνα με τη New York Post.
Από την άλλη πλευρά, οι μετοχές της Biogen υποχώρησαν σχεδόν 8% μετά την είδηση ότι η Medicare θα καλύψει το κόστος για το φάρμακο Alzheimer της εταιρείας Aduhelm μόνο για ασθενείς με συμπτώματα πρώιμου σταδίου που έχουν εγγραφεί σε κλινικές δοκιμές.

Οι κινήσεις της Τετάρτης συνέχισαν την εβδομάδα ανάκαμψης για τις μετοχές, με την τεχνολογία να ανακτά τις απώλειες της πρώτης εβδομάδας του έτους που συνοδεύτηκαν από άλμα στα επιτόκια. Η πτώση της περασμένης εβδομάδας έφερε τομείς της αγοράς σε βασικά τεχνικά επίπεδα που παρακολουθούν στενά οι επαγγελματίες της Wall Street.
«Ο Nasdaq αναπήδησε από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών τη Δευτέρα, και κάπως έτσι ξεκίνησε αυτό το ράλι», δήλωσε ο Randy Frederick, του Schwab Center for Financial Research.


www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης