Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Dimon (JP Morgan): Πιθανή ζημιά 1 δισ. δολ. λόγω Ρωσίας

Dimon (JP Morgan): Πιθανή ζημιά 1 δισ. δολ. λόγω Ρωσίας
Ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon, προειδοποίησε ότι η αμερικανική επενδυτική τράπεζα θα μπορούσε να χάσει περίπου 1 δισ. δολάρια από την έκθεσή της στη Ρωσία
Για ενδεχόμενη ζημιά 1 δισ. δολ. λόγω της έκθεσης στη Ρωσία, προειδοποιεί τους μετόχους ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon, ο οποίος -για πρώτη φορά- περιγράφει λεπτομερώς την έκταση των δυνητικών ζημιών που προκύπτουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
 

Ειδικότερα, στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους, ο Dimon προέτρεψε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες να αυξήσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην Ευρώπη και επανέλαβε την έκκληση να αναπτύξουν ένα σχέδιο για να διασφαλίσουν την ενεργειακή ασφάλεια για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της.
Ο Dimon δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των πιθανών ζημιών της JP Morgan ή το χρονικό πλαίσιο, αλλά είπε ότι η τράπεζα ανησυχεί για τις δευτερεύουσες επιπτώσεις της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία σε εταιρείες και χώρες. Οι παγκόσμιες τράπεζες έχουν αναφέρει λεπτομερώς την έκθεσή τους στη Ρωσία τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά ο Dimon είναι ο πιο υψηλού προφίλ παγκόσμιος επιχειρηματικός ηγέτης που δεν είχε ακόμη σχολιάσει τον ευρύτερο αντίκτυπο της σύγκρουσης.
«Η Αμερική πρέπει να είναι έτοιμη για την πιθανότητα ενός εκτεταμένου πολέμου στην Ουκρανία με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Πρέπει να προετοιμαστούμε για το χειρότερο και να ελπίζουμε για το καλύτερο», έγραψε.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης