Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Fitch Ratings: Επιβεβαίωση της Μυτιληναίος σε ΒΒ, σταθερό το outlook

Fitch Ratings: Επιβεβαίωση της Μυτιληναίος σε ΒΒ, σταθερό το outlook
Η Fitch Ratings επιβεβαίωσε τη Μυτιληναίος σε BB
Σε BB επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Mυτιληναίος ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, με το outlook να παραμένει σταθερό. 

H Fitch Ratings επιβεβαίωσε επίσης τα senior ομόλογα της εταιρείας στο «BB».
Η επιβεβαίωση της αξιολόγησης αντανακλά την αναμενόμενη ισχυρή αύξηση των κερδών EBITDA και των αμετάβλητων κεφαλαίων από λειτουργικές δραστηριότητες (FFO) την περίοδο 2022-2023, καθώς επίσης και τη σταθερή ικανότητα απομόχλευσης.
Η ρευστότητα παραμένει καλή…
Σύμφωνα με τη Fitch, η καθαρή μόχλευση των FFO θα μειωθεί από 3,3x το 2021 σε περίπου 3,0x το 2022 και κάτω από 2,5x από το 2023.

 
Παρά τις μεγάλες λειτουργικές δαπάνες το χρονικό διάστημα 2022-2025, που αποδίδεται κυρίως στην οργανική επέκταση στον κλάδο ενέργειας, οι ελεύθερες ταμειακές ροές (FCF) θα αποκτήσουν θετικό πρόσημο από το 2023.
Η βαθμολογία υποστηρίζεται από το διαφοροποιημένο επιχειρηματικό προφίλ, το συνεργιστικό επιχειρηματικό μοντέλο και τις κάθετα ολοκληρωμένες και χαμηλού κόστους μεταλλουργικές μονάδες.
Η αξιολόγηση αντικατοπτρίζει επίσης μια ισχυρή θέση στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία παρέχει στον όμιλο βιώσιμες ταμειακές ροές.  

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης