Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Citi: Γιατί υπερέβη κατά 6% το consensus του Bloomberg η Mytilineos το α΄3μηνο – Ποιοι τομείς ξεχώρισαν

Citi: Γιατί υπερέβη κατά 6% το consensus του Bloomberg η Mytilineos το α΄3μηνο – Ποιοι τομείς ξεχώρισαν

Aναμένεται να συνεχιστεί η υπεραπόδοση αλουμινίου και ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάζοντάς τα αποτελέσματα του Α΄ τριμήνου της Mytilineos, η Citi σημειώνει ότι το EBITDA ξεπέρασε κατά 6% το consensus του Bloomberg, αυξανόμενο κατά 13% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Το EPS αυξήθηκε κατά 83% επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση της ανάλυσης για διπλασιασμό κερδών το 2022.

Ο κλάδος του αλουμινίου απέδωσε το ισχυρότερο μομέντουμ με αύξηση 37% στο EBITDA από τρίμηνο σε τρίμηνο. Το καθαρό χρέος στα 914 εκατ. ευρώ υπερέβη ελαφρά τις εκτιμήσεις αποδίδοντας όμως την επιτάχυνση των επενδύσεων και την αξιοποίηση του κεφαλαίου κίνησης.

Σε γενικές γραμμές, η κερδοφορία συνεχίζει τον αξιοσημείωτο ρυθμό της, προβλέπουμε περαιτέρω άνοδο από τον κλάδο του αλουμινίου και αποτέλεσμα στα αναπτυξιακά σχέδια, καθώς οι βασικοί καταλύτες για ισχυρά κέρδη το 2022 είναι σε ισχύ.

Ο κλάδος του αλουμινίου υπερέβη τις προσδοκίες

Το EBITDA της μεταλλουργίας στα 55 εκατ. ευρώ ανέβηκε σε 37% από τρίμηνο σε τρίμηνο. Αυτό αρχικά διαμορφώθηκε από τις υψηλότερες τιμές του LME και τα βασικά Premiums τα οποία και υπερκέρασαν την αύξηση του κόστους. Από τις υψηλότερες τιμές του φυσικού αερίου για την παραγωγή αλουμίνας.

Αυτή η υστέρηση είναι πιθανόν να διαρκέσει σε όλο τον χρόνο και να λειτουργήσει σαν παράμετρος για την ανοδική πορεία της κερδοφορίας. Η παραγωγή της αλουμίνας και του αλουμινίου ήταν οριακά χαμηλότερα των εκτιμήσεων της Citi.

Ποιοτική αναβάθμιση του RSD

Η κερδοφορία από τον κλάδο της ενέργειας δείχνει σταθεροποίηση των EBITDA σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο, που αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της εταιρείας. Παράλληλα, η λειτουργία του νέου CCGT με τον διπλασιασμό της δυναμικότητας θα είναι βασικός καταλύτης για τα ισχυρά κέρδη στο β΄6μηνο του 2022.

Στον τομές του RSD, η κερδοφορία χαρακτηρίζεται από αύξηση των εσόδων ενώ ανεβαίνουν τα περιθώρια κέρδους στο 10% από 6% στο τελευταίο τρίμηνο. Η εταιρεία έχει υπογράψει SPA για 1.000 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ παράλληλα έχει διασφαλίσει 15ετές συμβόλαιο για 25 GW στην Ιταλία σε πολύ ελκυστική τιμή, στοιχεία που είναι από τις βασικές επιτυχίες για αυτό το τρίμηνο.

Συνολικά, το ανεκτέλεστο έχει ανέλθει στα 214 εκατ. ευρώ με 690 εκατ. ευρώ να αναμένεται να το ενισχύσουν.

Oι εκτιμήσεις της Citi


980_1.JPG


www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης