Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Από Οκτώβριο ενισχύεται η προσφορά LNG στην Ευρώπη - Ταχύτερη η επαναλειτουργία του σταθμού Freeport

Από Οκτώβριο ενισχύεται η προσφορά LNG στην Ευρώπη - Ταχύτερη η επαναλειτουργία του σταθμού Freeport
Η εν λόγω επανεκκίνηση αναμένεται να ενισχύσει το επίπεδο των αμερικανικών αποθεμάτων του καυσίμου θέρμανσης και παραγωγής ενέργειας ενόψει του χειμώνα
Σχετικά Άρθρα

Επαναλειτουργία από τον Οκτώβριο προβλέπει η συμφωνία του σταθμού Freeport LNG με τις αμερικανικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg.

Ο σταθμός έκλεισε τον Ιούνιο μετά από έκρηξη, γεγονός που μείωσε τις διαθέσιμες ποσότητες προς την Ευρώπη. Στην παρούσα φάση, αναφέρεται ότι το Freeport LNG έχει συνάψει συμφωνία με τη Hazardous Materials Safety Administration για την επανέναρξη της λειτουργίας του στις αρχές Οκτωβρίου σχεδόν σε πλήρη δυναμικότητα. Σε αυτό το σενάριο, θα ενισχυόταν η ζήτηση για φυσικό αέριο κατά σχεδόν 2 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα, που ισοδυναμεί με περίπου το 2% της εγχώριας παραγωγής.

Ντόμινο θετικών εξελίξεων

Παράλληλα, η εν λόγω επανεκκίνηση αναμένεται να ενισχύσει το επίπεδο των αμερικανικών αποθεμάτων του καυσίμου θέρμανσης και παραγωγής ενέργειας ενόψει του χειμώνα. Η ανησυχία για την περιορισμένη προσφορά έχει πυροδοτήσει αστάθεια και οδήγησε τις τιμές σε υπερδιπλασιασμό φέτος.

Το αέριο που διατηρείται σε σπήλαια αλατιού και σε εξαντλημένους υδροφόρους ορίζοντες είναι περίπου 12% χαμηλότερα από τα επίπεδα που παρατηρούνται συνήθως αυτή την εποχή του χρόνου και η αύξηση της εγχώριας ζήτησης αυτό το καλοκαίρι έχει περιορίσει την δυνατότητα των προμηθευτών να προσθέτουν αέριο στην αποθήκευση.

Καλή εξέλιξη για την Ευρώπη

Τέλος, η συγκεκριμένη είδηση θεωρείται πολύ καλή και ελπιδοφόρα για την Ευρώπη, στα επίπεδα της τρέχουσας ενεργειακής επικαιρότητας. Αυτό γιατί, η Γηραιά ήπειρος έχει ανάγκη από επιπλέον φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ. Η στάση της Ρωσίας το τελευταίο χρονικό διάστημα και το πέπλο μυστηρίου και πλήρους αβεβαιότητας που καλύπτει το φετινό χειμώνα, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε όλους και δη τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Μάλιστα, η μια ευρωπαϊκή χώρα μετά την άλλη σχεδιάζουν και ανακοινώνουν μέτρα εξοικονόμησης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη σοβαρότερη ενεργειακή κρίσης της Ευρώπης τα τελευταία 30 χρόνια. Όρια στην κατανάλωση ενέργειας για τον φωτισμό και τον κλιματισμό ανακοίνωσαν ήδη Ισπανία, Γερμανία και Γαλλία.

Xαρακτηριστικά, το γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας συμφώνησε τρόπους για τη μείωση της χρήσης ενέργειας κατά 15% από τον Αύγουστο έως το τέλος Μαρτίου, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με ένα πρόγραμμα πέντε σημείων που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο της Βαυαρίας την Τρίτη, τα δημόσια γραφεία θα πρέπει να θερμαίνονται σε μέγιστη θερμοκρασία 20 βαθμών °C και το νερό στα μπάνια δεν θα θερμαίνεται το χειμώνα. Επίσης, τα φώτα στους δημόσιους διαδρόμους των δημοσίων κτιρίων θα σβήνουν, ή θα ρυθμίζονται για τη λειτουργία τους σε συγκεκριμένες ώρες.

Τα επαγγελματικά ταξίδια θα πρέπει να αποφεύγονται ή να γίνονται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και οι εργαζόμενοι θα μπορούν να εργάζονται από το σπίτι τους, αν είναι δυνατόν. Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι τεχνικοί των κτιρίων θα λάβουν εκπαίδευση σχετικά με τον τρόπο μείωσης της χρήσης ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης