Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 3,9% για τον Nasdaq και 3,3% για τον S&P, 1000 μονάδες έχασε ο Dow

Wall Street: Πτώση 3,9% για τον Nasdaq και 3,3% για τον S&P, 1000 μονάδες έχασε ο Dow
Απώλειες 1% για τον S&P 500 energy sector
Απώλειες στη Wall Street την Παρασκευή, καθώς ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, δήλωσε στην ομιλία του στο Jackson Hole ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα υποχωρήσει στον αγώνα της κατά του ραγδαίου πληθωρισμού.

Ο Dow Jones υποχώρησε 1008 μονάδες, ή 3,03% στις 32,282 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 3,37% στις 4.057 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,08% στις 629,35 μονάδες
Ο Nasdaq υποχώρησε 3,94% στις 12,141 μονάδες.

Ο Powell, επανέλαβε μια σκληρή στάση έναντι του πληθωρισμού, ωθώντας τους επενδυτές να σταθμίσουν τις επιπτώσεις των υψηλότερων επιτοκίων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

«Η αποκατάσταση της σταθερότητας των τιμών πιθανότατα θα απαιτήσει τη διατήρηση μιας περιοριστικής πολιτικής για κάποιο χρονικό διάστημα. Το ιστορικό ρεκόρ προειδοποιεί έντονα για την πρόωρη χαλάρωση της πολιτικής», είπε ο Powell.

«Πιστεύουμε τη Fed», δήλωσε ο Zach Hill, επικεφαλής διαχείρισης χαρτοφυλακίου στην Horizon Investments. "Πιστεύουμε αυτό που λένε ότι τα επιτόκια θα είναι υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και έχουμε δει κάποια ανατιμολόγηση των περικοπών το 2023. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν περισσότερα να γίνουν σε αυτό το μέτωπο και είναι πιθανό να συνεχίσει να τροφοδοτεί την αστάθεια των μετοχών από εδώ."

Οι κύριοι δείκτες ήταν σε ρυθμό για τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα. Ο Dow είναι σε τροχιά πτώσης 2,9%. Ο S&P 500 και ο Nasdaq καταγράφουν απώλειες περίπου 2,8% και 3,2%, αντίστοιχα.

Η ενέργεια είναι ο μεγάλος νικητής της εβδομάδας

Η ενέργεια είναι το μόνο φωτεινό σημείο στην αγορά αυτή την εβδομάδα, με τον τομέα του S&P 500 να σημειώνει ράλι άνω του 5% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα.

Ο κλάδος, με πτώση την Παρασκευή, εν μέσω του selloff της αγοράς, είναι ο μόνος θετικός για την εβδομάδα. Οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου βοήθησαν να ανέβουν οι μετοχές, με το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate να αυξάνεται κατά 1,7% αυτή την εβδομάδα.
Ο μεγαλύτερος κερδισμένος ήταν η APA Corp, με άνοδο 10,9% από τη Δευτέρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης