Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,8% για τον Nasdaq και 0,4% για τον S&P, κέρδη 1% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,8% για τον Nasdaq και 0,4% για τον S&P, κέρδη 1% για τον energy sector

81 μονάδες έχασε ο Dow

 

Υποχώρηση στη Wall Street την Τρίτη καθώς ξεκίνησε ένας νέος μήνας διαπραγμάτευσης και οι traders αξιολόγησαν τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία και τι ορίζουν για την πολιτική της Federal Reserve στο μέλλον.


Ο Dow Jones υποχώρησε 81 μονάδες ή 0,25% στις 32.651 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,41% στις 3,856 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector κέρδισε 1% στις 696,56 μονάδες
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,89% στις 10,890 μονάδες

Όλοι οι κύριοι δείκτες άνοιξαν υψηλότερα, αλλά έγιναν αρνητικοί αφού οι θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο έδειξαν μια ανθεκτική αγορά εργασίας. Η είδηση ​​ενίσχυσε τους φόβους ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να διατηρήσει την επιθετική της στάση καθώς αγωνίζεται να τιθασεύσει τον υψηλό πληθωρισμό.

«Όποτε λαμβάνετε καλά νέα, δεν αρέσουν στην αγορά γιατί σημαίνει απλώς ότι η Fed πιθανότατα θα σφίξει περισσότερο και πιθανώς για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Randy Frederick, διευθύνων σύμβουλος συναλλαγών και παραγώγων στο Schwab Center for Financial.

Οι απώλειες μετριάστηκαν την Τρίτη, καθώς η περίοδος κερδών που ήταν καλύτερη από τους φόβους συνεχίστηκε με ισχυρά στοιχεία από την Pfizer, ακόμη και όταν οι εταιρείες αντιμετωπίζουν υψηλό πληθωρισμό, αυξανόμενα επιτόκια και ισχυρό δολάριο. Οι μετοχές της Uber σημείωσαν πτώση εσόδων.

Η Τρίτη σηματοδότησε επίσης την έναρξη της συνεδρίασης της Fed τον Νοέμβριο, η οποία πολλοί αναμένουν ότι θα οδηγήσει σε αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης. Οι επενδυτές θα παρακολουθούν τη δήλωση της κεντρικής τράπεζας και τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Fed Jerome Powell για ενδείξεις επιβράδυνσης του ρυθμού σύσφιξης.

Η Wall Street έρχεται από έναν ισχυρό μήνα κερδών. Ο Dow σημείωσε ράλι σχεδόν 14% τον Οκτώβριο, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδός του από τον Ιανουάριο του 1976, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε μετοχές εκτός τεχνολογίας όπως οι τράπεζες. Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite κέρδισαν περίπου 8% και 3,9%, αντίστοιχα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης