Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,3% για τον Nasdaq και τον S&P

Wall Street: Πτώση 0,3% για τον Nasdaq και τον S&P

7 μονάδες έχασε ο Dow

Υποχώρηση στη Wall Street την Πέμπτη και οι αποδόσεις των ομολόγων εκτινάχθηκαν καθώς αξιωματούχοι της Federal Reserve σηματοδοτούσαν ότι η εκστρατεία τους για αύξηση των επιτοκίων για την επιβράδυνση του πληθωρισμού δεν έχει τελειώσει.

Ο Dow Jones υποχώρησε 7 μονάδες, ή 0,02%, στις 33.546 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,31%, στις 3,946 μονάδες

Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,12% στις 705,52 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχώρησε 0,35% στις 11,144 μονάδες.

Οι μετοχές ανέκαμψαν από τα χαμηλά που έφθασαν νωρίτερα την ημέρα καθώς η Cisco Systems κέρδισε περισσότερο από 4%. Η εταιρεία εξοπλισμού δικτύωσης ξεπέρασε τις προσδοκίες στη έκθεση πρώτου τριμήνου και εξέδωσε αισιόδοξες προοπτικές. Άλλες μετοχές τεχνολογίας, όπως η Apple και η Intel, κατέγραψαν επίσης κέρδη.

Οι επενδυτές στάθμισαν τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ, ο οποίος είπε σε ομιλία του την Πέμπτη ότι «το επιτόκιο δεν βρίσκεται ακόμη σε μια ζώνη που μπορεί να θεωρηθεί επαρκώς περιοριστική».

«Η αλλαγή στη στάση της νομισματικής πολιτικής φαίνεται να είχε περιορισμένες μόνο επιπτώσεις στον παρατηρούμενο πληθωρισμό, αλλά η τιμολόγηση της αγοράς υποδηλώνει ότι αναμένεται αποπληθωρισμός το 2023», πρόσθεσε ο Bullard.

Η ευαίσθητη ως προς την πολιτική απόδοση του 2ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε στο 4,465% την Πέμπτη, αυξάνοντας τους φόβους ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα οδηγούσαν την οικονομία σε ύφεση.

"Βλέπω μια αγορά εργασίας που είναι τόσο σφιχτή, δεν ξέρω πώς συνεχίζετε να μειώνετε αυτό το επίπεδο πληθωρισμού χωρίς να έχετε κάποια πραγματική επιβράδυνση, και ίσως έχουμε ακόμη και συρρίκνωση στην οικονομία για να φτάσουμε εκεί", είπε η πρόεδρος της Fed του Κάνσας Σίτι, Έστερ Τζορτζ, στη Wall Street Journal την Τετάρτη.

Οι μετοχές που ήταν ευάλωτες στην ύφεση και αυτό οδήγησε σε απώλειες στον S&P 500. Οι μετοχές υλικών υποχώρησαν ενώ οι αμυντικές μετοχές όπως η υγειονομική περίθαλψη ξεπέρασαν τις επιδόσεις τους.

«Η πρόσθετη νομισματική σύσφιξη και ο σωρευτικός αντίκτυπος των φετινών αυξήσεων επιτοκίων υποδηλώνουν ότι οι κίνδυνοι ύφεσης παραμένουν αυξημένοι», έγραψε ο Mark Haefele, επικεφαλής επενδύσεων της UBS Global Wealth Management. «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι μακροοικονομικές προϋποθέσεις για ένα βιώσιμο ράλι -ότι οι μειώσεις των επιτοκίων και τα κατώφλια της ανάπτυξης και των εταιρικών κερδών που βρίσκονται στον ορίζοντα - δεν έχουν ακόμη τεθεί σε ισχύ».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης