Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1,2% για τον Nasdaq και 1,4% για τον S&P και 2,4% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 1,2% για τον Nasdaq και 1,4% για τον S&P και 2,4% για τον energy sector

528 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι traders προσβλέπουν σε μια πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Federal Reserve και αναμένουν νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό.


Ο Dow Jones κέρδισε 528 μονάδες ή 1,58% στις 34,004 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,43% στις 3,990 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector κέρδισε 2,49% στις 645,12 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 1,26 % στις 11.143 μονάδες.

Η άνοδος των μετοχών της Boeing ώθησε τον Dow υψηλότερα μετά τις αναφορές ότι η αεροπορική εταιρεία είναι κοντά σε συμφωνία με την Air India. Οι ενεργειακές αυξήθηκαν καθώς οι τιμές του πετρελαίου σταθεροποιήθηκαν, μετά από αρκετές εβδομάδες πτώσης.

Η Wall Street είχε μια δύσκολη εβδομάδα με τους τρεις σημαντικούς δείκτες να χάνουν έδαφος. Οι Dow και S&P 500 είχαν τις χειρότερες εβδομαδιαίες απώλειές τους από τον Σεπτέμβριο, υποχωρώντας 2,77% και 3,4%, αντίστοιχα. Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 4%.

«Η σημερινή δράση είναι ως επί το πλείστον μια αντανακλαστική αναπήδηση μετά την κακή απόδοση της περασμένης εβδομάδας», δήλωσε ο Yung-Yu Ma, της BMO Wealth Management. «Υπάρχει πιθανώς κάποια επιφυλακτική αισιοδοξία ενόψει της αυριανής έκθεσης ΔΤΚ, αλλά και κάποια υποκείμενη ανησυχία. Μπορούμε να δούμε αυτήν την ανησυχία σήμερα σε μια ανοδική αγορά μετοχών που έχει στην πραγματικότητα το VIX να αυξάνεται αρκετά απότομα».

«Η Ευρώπη, η οποία σημείωσε καλύτερες επιδόσεις την περασμένη εβδομάδα, βρίσκεται σήμερα σε πτώση, ενώ οι ΗΠΑ ενισχύονται», πρόσθεσε. «Μιλάει για μια ασταθή αγορά με χαμηλή πεποίθηση. Οι ισχυρές αγορές έχουν καλύτερη ομοιομορφία».

Μια σειρά από δραστηριότητες συναλλαγών ενίσχυσαν το συναίσθημα. Η Coupa Software και η Horizon Therapeutics ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων κινήσεων τη Δευτέρα, αφού οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν να αγοραστούν.

Εν τω μεταξύ, έρευνα της Fed της Νέας Υόρκης έδειξε ότι οι καταναλωτές έχουν γίνει πιο αισιόδοξοι για τον πληθωρισμό τον Νοέμβριο. Η έρευνα της τράπεζας έδειξε ότι οι καταναλωτές αναμένουν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός θα κινηθεί με ρυθμό 5,2%, σημειώνοντας πτώση 0,7 ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί την Τρίτη και οι traders θα αναζητούν σημάδια ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνεται. Την ίδια μέρα, η Federal Reserve θα ξεκινήσει τη διήμερη συνεδρίασή της και αναμένεται να ανακοινώσει νέα αύξηση των επιτοκίων την Τετάρτη, αν και οι αναλυτές αναμένουν μια μικρότερη κίνηση από ό,τι τους τελευταίους μήνες.

Εκτός από την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων, οι ενημερωμένες οικονομικές προβλέψεις της Fed και η συνέντευξη Τύπου του προέδρου Jerome Powell θα μπορούσαν να αποτελέσουν βασικά μηνύματα για το τι θέλει να κάνει η κεντρική τράπεζα τους επόμενους μήνες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης