Χρηματιστήριο & Αγορές

Barclays (Φιωτάκης) στο BN: Πολύ ελκυστικά τα ελληνικά ομόλογα το 2023

Barclays (Φιωτάκης) στο BN: Πολύ ελκυστικά τα ελληνικά ομόλογα το 2023
Tα ελληνικά ομόλογα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από τους πελάτες της τράπεζας
Ένα από τα top trades για το 2023 αποτελούν τα ελληνικά ομόλογα για την Barclays, όπως δήλωσε o κ. Θέμος Φιωτάκης, επικεφαλής FX και της μακροοικονομικής στρατηγικής για τις αναδυόμενες αγορές της Barclays, σε εκδήλωση του ελληνικού χρηματιστηρίου για την πορεία των βασικών ισοτιμιών και Assets μέσα στη νέα χρονιά.
Σε μια σύντομη συνομιλία που είχαμε μετά το τέλος της εκδήλωσης, είπε πως τα ελληνικά ομόλογα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από τους πελάτες της τράπεζας και κατά την άποψη του, έχουν τις προοπτικές να υπεραποδώσουν τόσο έναντι των ιταλικών ομολόγων, όσο και έναντι των γερμανικών και Γαλλικών ομολόγων.
Η επικείμενη ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για την Βarclays, θα δώσει την ευκαιρία για επανατοποθετήσεις στα ελληνικά ομόλογα, προκειμένου να συγκλίνουν με τα επίπεδα αποδόσεων χωρών όπως της Πορτογαλίας
 
Ο κ. Φιωτάκης από όλες τις θέσεις σε ξένους οίκους (Goldman sachs, UBS, Βarclays) παρακολουθεί επισταμένα την ελληνική οικονομία.
Μάλιστα την εποχή των Μνημονίων και ως επικεφαλής του FX και των αναδυομένων αγορών της Goldman Sachs (2013-2015) με τις αναλύσεις του, έστρεψε το ενδιαφέρον αρκετών ξένων επενδυτών στην χώρα σε μια περίοδο, όπου η Ελλάδα βρισκόταν στο περιθώριο.
Και οι αποδόσεις των ξένων επενδυτών για το 2014 ήταν αξιόλογες τόσο στα ομόλογα, όσο και στις μετοχές.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης