Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 2% για τον Nasdaq και 1% για τον S&P - Διάσπαση των 4.101 μονάδων

Wall Street: Άνοδος 2% για τον Nasdaq και 1% για τον S&P - Διάσπαση των 4.101 μονάδων

8 μονάδες ενισχύθηκε Dow

Σχετικά Άρθρα
Άνοδος στην Wall Street την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στην αύξηση των επιτοκίων κατά ένα τέταρτο της μονάδας από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.


Ο Dow Jones ενισχύθηκε 8 μονάδεςή 0,02% στις 34.094 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 1,05% στις 4.119 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχωρήσε 1,92% στις 677,30 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 2% στις 11.816 μονάδες, ενισχυμένος από τα κέρδη στους κατασκευαστές τσιπ μετά από ισχυρά κέρδη από τις Advanced Micro Devices.

Η τελευταία αύξηση της Fed αντιπροσώπευε μια επιβράδυνση από την άνοδο κατά μισή μονάδα τον Δεκέμβριο, δίνοντας ένα νεύμα στους επενδυτές που ελπίζουν ότι η κεντρική τράπεζα θα χαλαρώσει την επιθετική της εκστρατεία σύσφιξης.

Ωστόσο, η κεντρική τράπεζα δεν έδωσε καμία πραγματική ένδειξη για παύση των αυξήσεων, διατηρώντας τη γλώσσα στη δήλωσή της μετά τη συνεδρίαση ότι «οι συνεχιζόμενες αυξήσεις στο εύρος στόχου θα είναι κατάλληλες προκειμένου να επιτευχθεί μια στάση νομισματικής πολιτικής που είναι αρκετά περιοριστική για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στο 2 τοις εκατό με την πάροδο του χρόνου».

Και ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η Fed θα χρειαστεί να είναι περιοριστική για κάποιο χρονικό διάστημα και ότι η κεντρική τράπεζα έχει περισσότερη δουλειά να κάνει.

«Δεν βλέπω ακόμη σημάδια ότι η Fed είναι ανοιχτή σε μειώσεις επιτοκίων το 2023», δήλωσε ο Bill Zox, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Brandywine Global. «Δεν είμαι σίγουρος ότι η Fed προσπαθεί καν για μια ήπια προσγείωση. Αν και δεν θα το έλεγαν ποτέ, μπορεί να προτιμήσουν τις αποκαταστατικές πτυχές μιας ύφεσης και μιας σωστής bear market».

Υπήρξαν ορισμένες πρόσφατες ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί στην ευρύτερη οικονομία και η Fed το αναγνώρισε, λέγοντας ότι « παραμένει αυξημένος».

Οι δείκτες ενισχύθηκαν καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου που συνέχισαν σε μεγάλο βαθμό να παρουσιάζουν ανθεκτικά κέρδη.

Τον περασμένο μήνα ο S&P 500 σημείωσε την καλύτερη επίδοσή του τον Ιανουάριο από το 2019, ενώ ο Nasdaq σημείωσε τον ισχυρότερο Ιανουάριο του εδώ και 22 χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης