Χρηματιστήριο & Αγορές

Powell: Τα επιτόκια θα αυξηθούν σε υψηλότερα επίπεδα - Στο -1,5% ο S&P

Powell: Τα επιτόκια θα αυξηθούν σε υψηλότερα επίπεδα - Στο -1,5% ο S&P
Σήμα για περαιτέρω νομισματική σύσφιξη έστειλε ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell
Σήμα για περαιτέρω και πλέον επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής έστειλε στη σημερινή (7/3) ομιλία – κατάθεσή του στο αμερικανικό Κογκρέσο ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell.
Όπως ανέφερε, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι πιο επίμονος του αναμενομένου και γι’ αυτό τα επιτόκια θα αυξηθούν περισσότερο και γρηγορότερα.
«Τα τελευταία οικονομικά στοιχεία ήταν πιο ισχυρά από ό,τι αναμενόταν, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι το τελικό επίπεδο στο οποίο θα φτάσουν τα επιτόκια θα είναι πιθανότατα υψηλότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως» σημείωσε.
Εφόσον το σύνολο των δεδομένων δείχνει ότι απαιτείται ταχύτερη σύσφιξη, είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε τον ρυθμό των αυξήσεων» είπε.
Ο ίδιος ο Powell υποστήριξε ότι, μολονότι ο πληθωρισμός έχει αρχίσει να υποχωρεί, η διαδικασία για την επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο του 2% έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει και ενδέχεται να υπάρξουν αναταράξεις.
Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι παρατηρήσεις έχουν δύο συνέπειες:

Περισσότερα:

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/668204/powell-fed-o-plithorismos-den-kamptetai-ta-epitokia-tha-afksithoyn-se-ypsilotera-epipeda

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης