Ναυτιλία

Αυτό είναι το νέο Superyacht των 500 εκατ. δολ του Bezos

Αυτό είναι το νέο Superyacht των 500 εκατ. δολ του Bezos
Υποβάλλεται σε θαλάσσιες δοκιμές στη Μαγιόρκα

 

Ο Jeff Bezos θα πρέπει να έχει το νέο του σούπερ γιοτ εγκαίρως για το καλοκαίρι. και το  417 ποδιών (127 μέτρων) Koru έφυγε από ένα ναυπηγείο στην Ολλανδία την περασμένη εβδομάδα και αγκυροβόλησε την Τετάρτη στα ανοικτά των ακτών της Ισπανίας κοντά στη Μαγιόρκα, όπου υποβάλλεται σε δοκιμές σύμφωνα με το Bloomberg και το gcaptain.

Το ταξίδι του Koru είναι μέρος των θαλάσσιων δοκιμών όπου ένας ιδιοκτήτης βάζει το σκάφος στους ρυθμούς του για να βεβαιωθεί ότι όλα λειτουργούν σωστά, σύμφωνα με ένα άτομο που γνωρίζει τα ταξίδια του,. Θα μπορούσε να επιστρέψει στο ναυπηγείο για τις τελευταίες τροποποιήσεις πριν παραδοθεί.

Το τρικάταρτο σούπερ γιοτ εκτιμάται ότι κόστισε στον ιδρυτή της Amazon. περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια. Ο Bezos, 59 ετών, είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 126,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό

Παλαιότερα γνωστό ως Y721, το πλοίο είναι τώρα νηολογημένο ως Koru και φέρει τη σημαία των Νήσων Κέιμαν. Είναι το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό σκάφος, σύμφωνα με τη Boat International, και ένα από τα μεγαλύτερα που έχει κατασκευαστεί από την Alblasserdam, με έδρα την Ολλανδία, την Oceanco.

Το μέγεθος του superyacht έχει προκαλέσει αρκετούς πονοκεφάλους στον Bezos και τους κατασκευαστές του. Το ύψος των ιστών του αρχικά επρόκειτο να αναγκάσει την πόλη του Ρότερνταμ να διαλύσει μια ιστορική χαλύβδινη γέφυρα, την De Hef, για να μπορέσει το σκάφος να φτάσει στον ωκεανό.

Οι αξιωματούχοι της πόλης αρχικά συμφώνησαν να χωρίσουν προσωρινά το κεντρικό τμήμα της γέφυρας, αλλά η Oceanco κατέληξε να ανακαλέσει το αίτημα εν μέσω δημόσιας κατακραυγής. Ο ναυπηγός τελικά ρυμούλκησε το πλοίο στη θάλασσα χωρίς τα κατάρτια του.

Το μέγεθος των πανιών σήμαινε επίσης ότι το γιοτ δεν μπορούσε να έχει ελικοδρόμιο. Αντίθετα, ο Bezos και η σύντροφός του πιλότος ελικοπτέρου Lauren Sanchez θα βασίζονται σε ένα σκάφος υποστήριξης, το οποίο  διασχίζει τον Ατλαντικό με προορισμό το Γιβραλτάρ, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης σκαφών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης