Χρηματιστήριο & Αγορές

Στην JP Morgan η First Republic - Αποφεύχθηκε η κατάρρευση, δημιουργείται νέα υπέρ-τράπεζα στις ΗΠΑ

Στην JP Morgan η First Republic - Αποφεύχθηκε η κατάρρευση, δημιουργείται νέα υπέρ-τράπεζα στις ΗΠΑ
Η JPMorgan συγκαταλέγεται μεταξύ ενός μικρού αριθμού γιγαντιαίων τραπεζών που έχουν ήδη συγκεντρώσει πάνω από το 10% των καταθέσεων σε εθνικό επίπεδο, γεγονός που καθιστούσε την τράπεζα μη επιλέξιμη βάσει των αμερικανικών κανονισμών για την εξαγορά άλλου ιδρύματος που δέχεται καταθέσεις
Στην κατοχή της ρυθμιστικής Αρχής της Καλιφόρνια πέρασε η τράπεζα First Republic, με τη συμφωνία να προβλέπει ότι θα πουληθεί στη συνέχεια στην JP Morgan.
Σήμερα, οριστικοποιήθηκε η τρίτη χρεοκοπία αμερικανικής τράπεζας από τον Μάρτιο, μετά την αποτυχία να πειστούν οι αντίπαλες τράπεζες να κρατήσουν την προβληματική τράπεζα στη ζωή.
Η JPMorgan θα αναλάβει όλες τις καταθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των ανασφάλιστων καταθέσεων, και "ουσιαστικά όλα τα περιουσιακά στοιχεία" της τράπεζας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, 1η Μαΐου 2023.
H First Republic είχε 229,1 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία στα τέλη του 2022, βρισκόμενη στη 14η θέση της λίστας με τους μεγαλύτερους δανειοδότες στα τέλη του 2022.
Το Τμήμα Οικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της Καλιφόρνια ανακοίνωσε ότι ανέλαβε την κατοχή της τράπεζας και όρισε τον διαχειριστή της τράπεζας την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων.
Η FDIC αποδέχθηκε την προσφορά της JPMorgan για τα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας.

Διαβάστε ΕΔΩ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης