Χρηματιστήριο & Αγορές

Morgan Stanley: Πως θα κινηθούν χρηματιστήριο και τράπεζες όταν η Ελλάδα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα

Morgan Stanley: Πως θα κινηθούν χρηματιστήριο και τράπεζες όταν η Ελλάδα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα
Δεν αναμένεται κάποια πολιτική αλλαγή από τις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα στις 21 Μαΐου
Σε μια ενδιαφέρουσα μελέτη περίπτωσης για την απόδοση μετοχών γύρω από τις αναβαθμίσεις σε επενδυτική βαθμίδα προχώρησε η Morgan Stanley, καθώς η ομάδα της θεωρεί βέβαιο ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε σαφή πορεία προς την επενδυτική βαθμίδα και ότι οι οίκοι αξιολόγησης πιθανότατα θα περιμένουν να καταλαγιάσει η πολιτική αβεβαιότητα προτού αναθεωρήσουν την πιστοληπτική αξιολόγηση σε επενδυτική βαθμίδα.

Αν και η Morgan Stanley διατηρεί την άποψη ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να φτάσει σε καθεστώς IG από τρεις οίκους το 1ο εξάμηνο του 2024, αναγνωρίζει ότι υπάρχει πιθανότητα αναβάθμισης νωρίτερα, εάν η ανάπτυξη εκπλήξει ανοδικά σε σχέση με τις προβλέψεις και η δημοσιονομική εξυγίανση γίνει με ταχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο.
Πιστεύει ότι μια αναβάθμιση της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα θα είχε θετικό αντίκτυπο στις τοπικές μετοχές.

Για να το αξιολογήσει καλύτερα αυτό, εξέτασε εννέα προηγούμενες περιπτώσεις αναβάθμισης κρατικών αξιολογήσεων σε επενδυτική βαθμίδα στον χώρο των οικονομιών της Ευρώπης από τις αρχές του 2000 και τις επιδόσεις των μετοχών γύρω από αυτά τα γεγονότα.

Εξετάσε τους τρεις κύριους οίκους αξιολόγησης: S&P, Moody's και Fitch.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

https://www.bankingnews.gr/analyseis-ektheseis/articles/677607/meleti-morgan-stanley-pos-tha-kinithoyn-xrimatistirio-kai-trapezes-otan-i-ellada-anaktisei-tin-ependytiki-vathmida

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης