Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1% για τον Nasdaq και 0,4% για τον S&P - Πτώση 1,1 για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 1% για τον Nasdaq και 0,4% για τον S&P - Πτώση 1,1  για τον energy sector
30 μονάδες έχασε ο Dow
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στις μετοχές τεχνολογίας μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό τα οποία ήταν καλύτερα από το αναμενόμενο.


Ο Dow Jones έχασε 30 μονάδες ή 0,09% στις 33.531 μονάδες
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,45% στις 4.137 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,11% στις 611 μονάδες
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,04% στις 12.306 μονάδες.

Ο τεχνολογικός γίγαντας Amazon βοήθησε στην άνοδο του δείκτη με κέρδη 2,5%

Οι τιμές καταναλωτή τον Απρίλιο αυξήθηκαν 4,9% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ποσοστό μικρότερο από την ετήσια αύξηση 5% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Ο πληθωρισμός σε μηνιαία βάση ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες με αύξηση 0,4% τον Απρίλιο.

Οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση των στοιχείων στηρίζοντας περαιτέρω μια χρηματιστηριακή αγορά που ανησυχεί ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα "πνίξουν" την οικονομική ανάπτυξη. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου υποχώρησε 12 μονάδες βάσης στο 3,899%, ενώ 10ετών μειώθηκε κατά 8 μονάδες βάσης.

Τα συνολικά κέρδη της αγοράς συγκρατήθηκαν καθώς οι κυκλικές μετοχές, που συνδέονται στενότερα με την οικονομία, διαπραγματεύθηκαν χαμηλότερα. Μετοχές όπως η Nike και Caterpillar ήταν στο κόκκινο καθώς ορισμένοι επενδυτές υποστήριξαν ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνεται επειδή επίκειται ύφεση ή ότι η χώρα βρίσκεται ήδη σε ύφεση.

Η Airbnbκαι η Twilio υποχώρησαν 11,5% και 16%, αντίστοιχα, λόγω αδύναμων προβλέψεων. Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Rivian σημείωσε άνοδο 9% με χαμηλότερη από την αναμενόμενη απώλεια.

Η Wall Street παρακολούθησε επίσης τις τελευταίες ενημερώσεις για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες ότι ενδέχεται να μην επιτευχθεί συμφωνία πριν από την 1η Ιουνίου, η οποία είναι η ημερομηνία που το Υπουργείο Οικονομικών λέει ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να χρεοκοπήσουν. Ο πρόεδρος Biden είχε μια συνάντηση με τους ηγέτες του Κογκρέσου την Τρίτη, αλλά τα σχόλια και στις δύο πλευρές υποδηλώνουν ότι σημειώθηκε μικρή πρόοδος. Ο Biden και οι ηγέτες του Κογκρέσου θα συναντηθούν ξανά την Παρασκευή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης