Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Η Ιρλανδία επιταχύνει την πράσινη μετάβαση προς επίτευξη των κλιματικών της στόχων

Η Ιρλανδία επιταχύνει την πράσινη μετάβαση προς επίτευξη των κλιματικών της στόχων
Οι δράσεις που περιγράφονται στο ιρλανδικό σχέδιο περιλαμβάνουν την απαγόρευση των πλαστικών ποτηριών, πιάτων και μαχαιροπήρουνων μιας χρήσης εκτός κλινικών και υγειονομικών μονάδων, όπως αναφέρει το Euractiv
Η Ιρλανδία ενέκρινε την εντολή δράσης για το κλίμα για το 2023, με την ελπίδα να προσεγγίσει με συνέπεια την επίτευξη των κλιματικών στόχων της στον δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 51% και της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης κατά 50% έως το 2030 σύμφωνα με το Euractiv.
Οι δράσεις που περιγράφονται στο σχέδιο περιλαμβάνουν την απαγόρευση των πλαστικών ποτηριών, πιάτων και μαχαιροπήρουνων μιας χρήσης εκτός κλινικών και υγειονομικών μονάδων.

Οι ιδιωτικές μεταφορές είναι επίσης ένας τομέας που αποτελεί στόχο της νομοθεσίας, με σχέδιο σταδιακής κατάργησης των χώρων στάθμευσης στα κτίρια, παράλληλα με την προγραμματισμένη προώθηση πιο πράσινων επιλογών μεταφοράς, όπως η ποδηλασία και οι επιλογές κοινής κινητικότητας.
Υπάρχει επίσης μια ώθηση προς την περαιτέρω ψηφιοποίηση του δημόσιου τομέα, εξαλείφοντας την ανάγκη για διαδικασίες που βασίζονται στο χαρτί.

Πρωτοπόρος δημόσιος τομέας 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κλίματος και Επικοινωνιών Eamon Ryan και ο υφυπουργός με ειδική αρμοδιότητα για τις επικοινωνίες και την κυκλική οικονομία, Ossian Smyth, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.
«Ο δημόσιος τομέας της Ιρλανδίας ηγείται ήδη των προσπαθειών για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και θα προχωρήσει ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια, με πραγματικούς και πρακτικούς τρόπους που θα κάνουν τη διαφορά- όχι μόνο στους χώρους εργασίας και τις εργασιακές πρακτικές τους, αλλά που θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε τους συνολικούς κλιματικούς μας στόχους», δήλωσε ο Ryan.

Ο δημόσιος τομέας απασχολεί περίπου 350.000 άτομα σε μια χώρα με πληθυσμό λίγο πάνω από πέντε εκατομμύρια, γεγονός που του προσδίδει σημαντική αγοραστική δύναμη.
«Χαιρετίζω ιδιαίτερα την εστίαση στις πράσινες δημόσιες προμήθειες στο πλαίσιο της στρατηγικής, δεδομένου ότι, ως μεγάλος αγοραστής αγαθών και υπηρεσιών, ο δημόσιος τομέας μπορεί να επηρεάσει τις αλυσίδες εφοδιασμού προς την κατεύθυνση της προσφοράς πιο πράσινων προϊόντων μέσω των πρακτικών προμηθειών του», δήλωσε ο Smyth.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης