Ενέργεια

Νορβηγία: Η DNO ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου την τελευταία δεκαετία

Νορβηγία: Η DNO ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου την τελευταία δεκαετία
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανακάλυψη κοιτάσματος υδρογονανθράκων τα τελευταία 10 χρόνια
Οι εκτιμήσεις από το οικόπεδο Carmen στα νορβηγικά ύδατα της Βόρειας Θάλασσας δείχνουν ότι μπορεί να είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη πετρελαίου και φυσικού αερίου σε μια δεκαετία, δήλωσε τη Δευτέρα 10 Ιουλίου η ενεργειακή εταιρεία DNO.
Η DNO αξιολόγησε τα ευρήματα της Carmen.
Τα προκαταρκτικά στοιχεία εκτιμά τα ακαθάριστα ανακτήσιμα αποθέματα στην περιοχή από 120 εκατομμύρια έως 230 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου.
Στο μέσο αυτού του εύρους, η Carmen θα ήταν η μεγαλύτερη ανακάλυψη στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα από το 2013.
«Η Νορβηγία συνεχίζει να δίνει δώρα» δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος της DNO, Bijan Mossavar-Rahmani.
«Η Carmen αποδεικνύει ότι θα γίνουν και άλλες σημαντικές ανακαλύψεις, και η παλαιότερη εταιρεία πετρελαίου της Νορβηγίας, η DNO, θα είναι μέρος του επόμενου κεφαλαίου στην Ιστορία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της χώρας».
Παρότι η συνολική παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι ωχρή σε σύγκριση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Νορβηγία διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην υποστήριξη της ενεργειακής ασφάλειας στις αγορές της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία και η Σουηδία καταλαμβάνουν περίπου το ήμισυ των συνολικών εξαγωγών φυσικού αερίου της Νορβηγίας.
Σχεδόν όλες οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της πηγαίνουν στις ευρωπαϊκές οικονομίες.
Η οικονομία της Νορβηγίας είναι μοναδική.
Είναι ένας από τους κύριους προμηθευτές πετρελαίου και φυσικού αερίου της περιφερειακής οικονομίας, ενώ βασίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για πολλές από τις δικές της ενεργειακές ανάγκες.
Για τον Μάιο, τον τελευταίο ολόκληρο μήνα για τον οποίο η κυβέρνηση δημοσίευσε στοιχεία, η συνολική παραγωγή αργού πετρελαίου στη Νορβηγία αυξήθηκε κατά 8,4% από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους, αν και η παραγωγή φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 15,5% από πέρυσι.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης