Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall: Άνοδος 0,7% για τον S&P στις 4.472 μονάδες , + 1,15% ο NASDAQ , +0,9% o Energy

Wall: Άνοδος 0,7% για τον S&P στις 4.472 μονάδες , + 1,15% ο NASDAQ , +0,9% o Energy

87 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Τετάρτη μετά τα νέα στοιχεία που ενίσχυσαν την ελπίδα ότι η Federal Reserve μπορεί να μειώσει τον πληθωρισμό χωρίς να ωθήσει την οικονομία των ΗΠΑ σε ύφεση.

 

Ο Dow Jones έκλεισε 87 μονάδες υψηλότερα, ή 0,26% στις 34.349 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 0,75% στις 4.472 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,9% στις 643,63 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 1,15% στις 13.918 μονάδες.

Ο S&P 500 έφτασε σε νέο υψηλό για το 2023 και στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Απρίλιο του 2022.
Ανοδικά κινήθηκαν οι τραπεζικές μετοχές την Τετάρτη. Η Citigroup και η Goldman Sachs σημείωσαν άνοδο 2,9% και 2,5% αντίστοιχα. Οι περιφερειακές τράπεζες σημείωσαν επίσης κέρδη, με την Comerica να κερδίζει 5,1% και τη Zions Bancorporation να ενισχύεται με 4,9%


S&P: Η τεχνική ανάλυση δείχνει ότι η διάσπαση του 4.448 πλέον οδηγεί στις 4515 μονάδες - Credit Suisse
Είναι το  υψηλό του Απριλίου του 2022 και η ανάκτηση κατά 78% της πτώσης από τα ιστορικά ψηλά.


γουολ.JPG


Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος τον Ιούνιο. Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν αύξηση 3,1%. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης αυξήθηκε 0,2% τον περασμένο μήνα, επίσης λιγότερο από την πρόβλεψη. Επιπλέον, ο βασικός ΔΤΚ - που αφαιρεί τις ασταθείς τιμές των τροφίμων και της ενέργειας - αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο.

«Νομίζω ότι είναι μια καλή έκθεση. Ο πληθωρισμός πηγαίνει με τον τρόπο που θέλει να πάει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα. Αλλά δεν νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι να πούμε ότι θα μπορέσουν να μειώσουν τα επιτόκια», δήλωσε η Megan Horneman, επικεφαλής επενδύσεων της Verdence Capital Advisors.

«Υπάρχουν ακόμη τρεις τομείς του πληθωρισμού που η Fed εξετάζει πολύ προσεκτικά - ο πληθωρισμός των υπηρεσιών, ο πληθωρισμός των μισθών και ο πληθωρισμός των κατοικιών. Και τα τρία αυτά, ενώ μετριάζονται, εξακολουθούν να είναι άβολα ψηλά», πρόσθεσε η Horneman.

Τα στοιχεία Ιουνίου για τον δείκτη τιμών παραγωγού - άλλο ένα καλά παρακολουθημένο δείκτη πληθωρισμού - ανακοινώνονται την Πέμπτη πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Και οι δύο δείκτες τιμών παρακολουθούνται καθώς οι επενδυτές τα βλέπουν ως πιθανούς προάγγελους για το πώς η Federal Reserve θα προχωρήσει με τα επιτόκια. Η αγορά τιμολογείται με πιθανότητα περίπου 94% η Fed να αυξήσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Ιουλίου, σύμφωνα με το FedWatch Tool της CME.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης