Ναυτιλία

Ν. Μπορνόζης (Capital Link): Στηρίζουμε το ταξίδι της ελληνικής ναυτιλίας στις κεφαλαιαγορές των ΗΠΑ

Ν. Μπορνόζης (Capital Link): Στηρίζουμε το ταξίδι της ελληνικής ναυτιλίας στις κεφαλαιαγορές των ΗΠΑ
Σε όλη την ιστορία της, η Ελλάδα ανέκαθεν διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη ναυτιλία, και οι Έλληνες εφοπλιστές αναγνωρίστηκαν ως ιδιαίτερα έξυπνοι ηγέτες της βιομηχανίας, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Capital Link

Ομιλία στο πρώτο Ετήσιο Ελληνοαμερικανικό Ναυτιλιακό Γκαλά που διοργανώθηκε την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023, από το Propeller Club of the United States, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Capital Link κ. Νίκος Μπορνόζης, όπου αναφέρθηκε στο έργο της εταιρείας για την προώθηση της Ελλάδας και της ελληνικής ναυτιλίας στην επενδυτική κοινότητα των ΗΠΑ.

Ο κ. Μπορνόζης σε δημόσιο μήνυμά του  τόνισε χαρακτηριστικά:

«Έχοντας αφιερώσει την καριέρα μου στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη ναυτιλία στην επενδυτική κοινότητα των ΗΠΑ και σε ένα ευρύτερο παγκόσμιο κοινό, ήταν τιμή μου να απευθυνθώ στους διακεκριμένους επισκέπτες του First Annual Hellenic American Shipping Gala της Propeller Club of the U.S. International Port of Piraeus Αθήνα στις 11 Ιουλίου 2023, που αναγνώρισε ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικής καταγωγής εισηγμένες στο Χρηματιστήριο των ΗΠΑ.

Σε όλη την ιστορία της, η Ελλάδα ανέκαθεν διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη ναυτιλία, και οι Έλληνες εφοπλιστές αναγνωρίστηκαν ως ιδιαίτερα έξυπνοι ηγέτες της βιομηχανίας.

Η συντριπτική πλειοψηφία του παγκόσμιου εμπορίου, σχεδόν 90%, μεταφέρεται με πλοία. Ο κ. Ευθύμιος Μητρόπουλος, πρώην Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), δήλωσε επώνυμα ότι χωρίς μεταφορικά, «ο μισός κόσμος θα λιμοκτονήσει, και ο άλλος μισός θα πάγωνε. ”

Από το 2002, όταν η Tsakos Energy Navigation μετέφερε την καταχώρισή της στη ΝΥΣΕ, υπήρξε μια αναταραχή καταγραφής και η ναυτιλία έχει δημιουργήσει ισχυρό προγεφύρωμα στις κεφαλαιαγορές των ΗΠΑ με 48 εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες, εκ των οποίων 27 είναι ελληνικών συμφερόντων. Είμαι υπερήφανος που η Capital Link συμμετέχει σε αυτό το ταξίδι υποστηρίζοντας τον κλάδο καθώς ταξιδεύει στις δημόσιες κεφαλαιαγορές προσεγγίζοντας ένα ευρύτερο επενδυτικό κοινό».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης