Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,5% για τον S&P και τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,5% για τον S&P και τον Nasdaq

134 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη, ενισχυμένη από την πτώση των αποδόσεων των ομολόγων, καθώς η αγορά εκτίμησε τους γεωπολιτικούς κινδύνους από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.


Ο Dow Jones κέρδισε 0,4%, ή 134 μονάδες στις 33.739 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 0,5% στις 4.385 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,08% στις 679,89 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,5%, στις 13.562 μονάδες.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε περισσότερο από 12 μονάδες βάσης στο 4,655%, καθώς οι επενδυτές αναζήτησαν ασφαλή περιουσιακά στοιχεία εν μέσω της σύγκρουσης. Οι αποδόσεις και οι τιμές κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις. Η κίνηση αντανακλά την πρώτη αντίδραση στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς στην αγορά ομολόγων των ΗΠΑ, η οποία ήταν κλειστή τη Δευτέρα για την Ημέρα του Κολόμβου.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν επίσης μετά το ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης, παρέχοντας ανακούφιση στους επενδυτές. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης West Texas Intermediate και Brent υποχώρησαν περίπου 0,5% και 0,6%, αντίστοιχα, την Τρίτη.

Η πτώση των αποδόσεων έδωσε ώθηση στις μετοχές, καθώς η Wall εξακολουθεί να ανησυχεί για την πρόσφατη γρήγορη άνοδο των επιτοκίων.

«Νομίζω ότι η μείωση των αποδόσεων έχει στηρίξει τις αγορές μετοχών σε γενικές γραμμές. Μπορεί επίσης να φέρνει ανακούφιση στις αγορές ότι ίσως υπάρχει κάποιο είδος κορύφωσης αυτής της ταχέως ανοδικής απόδοσης τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε η Mona Mahajan, της Edward Jones. «Υπάρχει το είδος της ελπίδας ότι ίσως βρισκόμαστε στο τέλος του κύκλου σύσφιξης της Fed, καθώς και των αυξανόμενων επιτοκίων».

Η Mahajan σημείωσε ότι οι επενδυτές αναμένουν επίσης στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα, με τον δείκτη τιμών παραγωγού να αναμένεται την Τετάρτη και τον δείκτη τιμών καταναλωτή να αναμένεται να κυκλοφορήσει την Πέμπτη.

Σίγουρα, ορισμένοι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής επενδύσεων της Gratus Capital, Todd Jones, σημειώνουν το ράλι της Τρίτης ως συνέπεια του ότι οι αγορές έχουν ήδη τιμολογηθεί σε αρνητικό κλίμα και βρίσκονται σε κατάσταση υπερπώλησης.

Η επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ είναι η πιο θανατηφόρα επίθεση των τελευταίων 50 ετών. Ο αριθμός των νεκρών από τη συνεχιζόμενη βία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς ξεπέρασε τους 1.800, με πάνω από 1.000 νεκρούς και 2.700 τραυματίες στο Ισραήλ και τουλάχιστον 830 νεκρούς και 4.250 τραυματίες στη Γάζα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των παλαιστινιακών και ισραηλινών υπηρεσιών υγείας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης