Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1% για τον S&P και 1,2% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 1% για τον S&P και 1,2% για τον Nasdaq

313 μονάδες κέρδισε o Dow

Άνοδος στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές περίμεναν έναν κατακλυσμό από εταιρικά αποτελέσματα και απομάκρυναν την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων.


Ο Dow Jones έκλεισε 313 μονάδες υψηλότερα, ή 0,93% στις 33.984 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,06% στις 4.373 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector κέρδισε 0,6% στις 690,82 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,2% στις 13.567 μονάδες

H Nike και η Salesforce οδήγησαν τον Dow υψηλότερα τη Δευτέρα με άνοδο άνω του 2% έκαστη. Και οι 11 τομείς του S&P 500 διαπραγματεύτηκαν υψηλότερα στη συνεδρίαση.

Αυτή την εβδομάδα το 11% του S&P 500 έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει αποτελέσματα. Αυτή την εβδομάδα αναμένεται η Johnson & Johnson, η Bank of America, η Netflix και η Tesla.

 Η Charles Schwab σημείωσε ράλι σχεδόν 4% τη Δευτέρα, αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για κέρδη ανά μετοχή το τρίτο τρίμηνο. JPMorgan Chase, Wells Fargo και UnitedHealth ενισχύθηκαν την Παρασκευή μετά την δημοσίευση των τελευταίων τριμηνιαίων αποτελεσμάτων τους.

Ορισμένοι στη Wall Street προετοιμάζονται για περισσότερη αστάθεια στο τέλος του έτους εν μέσω ανόδου των αποδόσεων και των τιμών του πετρελαίου, του πληθωρισμού και των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή. Ωστόσο, η εστίαση στα κέρδη μπορεί να δώσει στους επενδυτές αισιοδοξία βραχυπρόθεσμα, δήλωσε η Lisa Erickson, ανώτερη αντιπρόεδρος της U.S. Bank Wealth Management.

«Βλέπω πραγματικά ένα ράλι ανακούφισης σε εξέλιξη», είπε η Erickson, επικαλούμενη πρόσφατες αναφορές κερδών και των κινήσεων των επιτοκίων. «Το συναίσθημα μόλις έγινε σχετικά πιο θετικό».

Το Σαββατοκύριακο, ο στρατός του Ισραήλ συνέχισε να προτρέπει τους κατοίκους να εκκενώσουν τη βόρεια Γάζα εν μέσω μιας πολυαναμενόμενης χερσαίας εισβολής. Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν υποσχέθηκε την υποστήριξη των ΗΠΑ σε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ τη Δευτέρα.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σημείωσε άνοδο σχεδόν 8 μονάδες βάσης στο 4,712% τη Δευτέρα, ενώ οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,5% για δεύτερη συνεχόμενη θετική εβδομάδα, ενώ ο Dow Jones κέρδισε 0,8%. Ο Nasdaq έχασε περίπου 0,2% για την εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης