Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,7% για τον S&P και 1,1% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,7% για τον S&P και 1,1% για τον Nasdaq

 203 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street τη Δευτέρα Καθώς η αγορά ενισχύθηκε από τα ισχυρά τεχνολογικά κέρδη με επικεφαλής τη Microsoft και τη Nvidia.


Ο Dow Jones κέρδισε 203 μονάδες, ή 0,58% στις 35.151 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε αύξηση 0,74% στις 4.547 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,12% στις 644,26 μονάδες
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,13% στις 14.284 μονάδες.

Η Microsoft σημείωσε άνοδο 2,4%, φτάνοντας σε νέο υψηλό 52 εβδομάδων, αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος Satya Nadella είπε ότι ο πρώην επικεφαλής του OpenAI Sam Altman θα ενταχθεί στον τεχνολογικό γίγαντα για να ηγηθεί μιας νέας ερευνητικής ομάδας AI.

Η Nvidia κέρδισε επίσης περίπου 2,3%, σημειώνοντας ένα νέο υψηλό όλων των εποχών για τη μετοχή ενόψει των αποτελεσμάτων της το απόγευμα της Τρίτης.
Τεχνολογία και επικοινωνία ήταν οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι στον S&P 500, σημειώνοντας άνοδο 1,6% και 1%, αντίστοιχα. Η Palo Alto Networks σημείωσε άλμα 5,3%, ενώ η Intel αναρριχήθηκε 2,4%. Εν τω μεταξύ, η Paramount σημείωσε άνοδο 7,3%, ακολουθούμενη από το Netflix, που κέρδισε 2,2%.

Οι αγορές των ΗΠΑ θα παραμείνουν κλειστές την Πέμπτη λόγω της αργίας των Ευχαριστιών. Η Παρασκευή θα είναι επίσης μια συντομευμένη ημέρα συναλλαγών. Οι συναλλαγές γύρω από την εορτή των Ευχαριστιών ήταν ασταθείς τα τελευταία χρόνια, αλλά ο Νοέμβριος εξακολουθεί να είναι ο μήνας με τις καλύτερες επιδόσεις για τον S&P 500, σύμφωνα με το Stock Traders’ Almanac.

Οι "ταύροι" της αγοράς παραμένουν ενθουσιασμένοι μέχρι το τέλος του έτους, ιδιαίτερα μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα που παρείχαν ελπιδοφόρα ένδειξη ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να σταματήσει να αυξάνει τα επιτόκια. Οι αποδόσεις συνέχισαν επίσης την πτώση τους τη Δευτέρα μετά από μια ισχυρή δημοπρασία 20ετών ομολόγων του Δημοσίου.

«Ένα από τα πράγματα που τροφοδότησε αυτό το πρόσφατο ράλι από τα τέλη Οκτωβρίου και σήμερα ήταν μια πτώση περίπου μισού τοις εκατό στις αποδόσεις των ομολόγων, που προφανώς υποστηρίζει τις αξίες των περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε ο Tom Hainlin, της Ascent Privat Capital.

Επεσήμανε ότι οι δημοσιονομικές δαπάνες και τα ζητήματα ελλείμματος θέτουν τον κίνδυνο ανοδικής πίεσης στις αποδόσεις.

«Εξακολουθούμε να βλέπουμε αστάθεια στην αγορά ομολόγων, αλλά μέχρι στιγμής η πτώση των αποδόσεων έχει υποστηρίξει πραγματικά αυτές τις πιο ριψοκίνδυνες τιμές περιουσιακών στοιχείων, [οι οποίες] θα είναι βασικός τομέας εστίασης για εμάς το 2024», πρόσθεσε ο Hainlin.

Η Wall Street θα παρακολουθεί επίσης τα τελευταία πρακτικά της Fed, τα οποία έχουν προγραμματιστεί να ανακοινωθούν την Τρίτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης