Commodities

Ενισχύονται σημαντικά οι τιμές του πετρελαίου λόγω Ρωσίας και Σ. Αραβίας

tags :
Ενισχύονται σημαντικά οι τιμές του πετρελαίου λόγω Ρωσίας και Σ. Αραβίας
Περί τις 9:04 π.μ. ώρα Ελλάδος η τιμή του Brent ενισχύεται κατά 75 σεντς ή 1,48% στα 51,62 δολάρια το βαρέλι.
Σημαντική άνοδο καταγράφουν σήμερα (15/5) οι τιμές του πετρελαίου, μετά τις δηλώσεις από πλευράς Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας ότι η συμφωνία του ΟΠΕΚ για τις περικοπές θα επεκταθεί από τα μέσα του τρέχοντος έτους μέχρι τον Μάρτιο του 2018.
Συγκεκριμένα, περί τις 9:04 π.μ. ώρα Ελλάδος η τιμή του Brent ενισχύεται κατά 75 σεντς ή 1,48% στα 51,62 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI καταγράφει άνοδο 74 σεντς ή 1,55% στα 48.58 δολάρια το βαρέλι.
Ειδικότερα, ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Χαλίντ αλ-Φάλι και ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσαν σήμερα στο Πεκίνο, ότι η συμφωνία για τη μείωση των προμηθειών αργού πετρελαίου θα επεκταθεί από τα μέσα του τρέχοντος έτους μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2018.
Όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση «οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να κάνουν ό, τι χρειάζεται, για να επιτύχουν τον επιθυμητό στόχο της σταθεροποίησης της αγοράς και της μείωσης των εμπορικών αποθεμάτων πετρελαίου στο μέσο επίπεδο πενταετούς διάρκειας, καθώς και να υπογραμμίσουν την ανάγκη προσδιορισμού ορίων παραγωγής πετρελαίου για τη διασφάλιση της σταθερότητας της αγοράς».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης