Περιβάλλον

Σύσκεψη για την προστασία και την αποκατάσταση του περιαστικού πρασίνου της Καβάλας

Σύσκεψη για την προστασία και την αποκατάσταση του περιαστικού πρασίνου της Καβάλας
Ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε το γεγονός, ότι αν και πέρασαν δεκαετίες από τη μεγάλη φωτιά, που κατέστρεψε στο σύνολό του το περιαστικό δάσος, εντούτοις η αρχική εκτίμηση ότι θα αποκαθίστατο δεν επιβεβαιώθηκε.
Η προστασία του περιαστικού δάσους της Καβάλας τέθηκε επί τάπητος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου.
Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε στην εισήγηση του ο κ. Μαρκόπουλος, το ζητούμενο είναι να μεγιστοποιηθεί η ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατό καλύτερα ένα οποιοδήποτε δύσκολο περιστατικό.
Ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε το γεγονός, ότι αν και πέρασαν δεκαετίες από τη μεγάλη φωτιά, που κατέστρεψε στο σύνολό του το περιαστικό δάσος, εντούτοις η αρχική εκτίμηση ότι θα αποκαθίστατο δεν επιβεβαιώθηκε, προφανώς λόγω της κλιματικής αλλαγής.
Καταληκτικά επεσήμανε, πως πρέπει να εξετάσουν, το τι μπορούν να κάνουν, ώστε να προστατέψουν το περιαστικό δάσος και να είναι σε ετοιμότητα, να εξετάσουν τις δυνατότητες που υπάρχουν από πλευράς βατότητας, αλλά και πόσο οργανωμένοι είναι για να το προφυλάξουν, διότι αν συμβεί κάτι, δύσκολα θα αποκατασταθεί η ζημιά, γι’ αυτό και πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης