Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall: Στο + 1,7% ο S&P 3.960, +2,48% ο NASDAQ

Wall: Στο + 1,7% ο S&P 3.960, +2,48% ο NASDAQ

343 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στην Wall Street την Πέμπτη καθώς η αγορά γίνεται ολοένα και πιο αισιόδοξη μετά την ανακοίνωση μιας ομάδας τραπεζών ότι θα βοηθήσει την First Republic εν μέσω της κρίσης του κλάδου.


Ο Dow Jones κέρδισε 343 μονάδες, ή 1,1% στις 32.246 μονάδες μετά την πτώση κατά περισσότερες από 300 νωρίτερα στη συνεδρίαση.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,7% στις 3,960 μονάδες παρόλο που κάποια στιγμή διαπραγματεύονταν με πτώση 0,7%.

Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,9% στις 593,72 μονάδες.

Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 2,4% στις 11.717 μονάδες καθώς οι επενδυτές αγόρασαν μετοχές τεχνολογίας με την ελπίδα ότι η κρίση θα μπορούσε να ωθήσει την Federal Reserve να αλλάξει τις προοπτικές της για τη νομισματική πολιτική στη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα.

Οι μετοχές της First Republic περιόρισαν την απότομη πτώση τους και έγιναν θετικές αφού ο David Faber του CNBC ανέφερε ότι μια ομάδα τραπεζών θα καταθέσει 30 δισεκατομμύρια δολάρια στην First Republic. Η ψήφος εμπιστοσύνης οδήγησε την αγορά υψηλότερα, ενώ το SPDR S&P Regional Banking ETF (KRE) ETF σημείωσε άνοδο 3,4%. Οι μετοχές της First Republic σημείωσαν άνοδο 11,1%.

Ενίσχυσε επίσης τις αγορές μια ανακοίνωση της Credit Suisse ότι θα δανειστεί έως και 54 δισεκατομμύρια δολάρια από την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας για να εξασφαλίσει βραχυπρόθεσμη ρευστότητα. Η τράπεζα αφού έπεσε σε ιστορικό χαμηλό την Τετάρτη μετά από αναφορές ότι η Εθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας, ο μεγαλύτερος επενδυτής της Credit Suisse, δήλωσε ότι δεν θα παράσχει πρόσθετη βοήθεια.

Οι κινήσεις της Πέμπτης έρχονται αφότου τα νέα γύρω από την Credit Suisse οδήγησαν άλλες ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές και τον ευρύ δείκτη S&P 500 σε πτώση την Τετάρτη. Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις τραπεζικές μετοχές μετά το κλείσιμο της Silicon Valley Bank και της Signature Bank που προκάλεσε ανησυχίες για μετάδοση στον κλάδο τις τελευταίες ημέρες.

Και οι τρεις δείκτες βρίσκονται σε ρυθμό για να κλείσουν την εβδομάδα υψηλότερα από ό,τι ξεκίνησαν, με επικεφαλής τον Nasdaq με άνοδο 5%.

Οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο ακολούθησαν επίσης την ανακοίνωση για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Πέμπτη.

Η απόφαση έρχεται καθώς οι επενδυτές των ΗΠΑ είναι έτοιμοι για τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας την επόμενη εβδομάδα.


www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης