AD
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Shell σχεδιάζει πωλήσεις υπεράκτιων αιολικών πάρκων αξίας 1 δισ. δολ.

Η Shell σχεδιάζει πωλήσεις υπεράκτιων αιολικών πάρκων αξίας 1 δισ. δολ.

Η εταιρεία στοχεύει να περιορίσει τα έργα χαμηλών εκπομπών άνθρακα της εταιρείας, ώστε να επικεντρωθεί στην εμπορία υγροποιημένου φυσικού αερίου και στην παραγωγή ανάντη

 

Η Shell ετοιμάζεται να ξεκινήσει την πώληση των υπεράκτιων αιολικών πάρκων της, η οποία θα μπορούσε να αποφέρει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, στην τελευταία κίνηση του πετρελαϊκού γίγαντα να απομακρυνθεί από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανέφερε το Bloomberg News την Παρασκευή, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η εταιρεία έχει προσλάβει συμβούλους από την Rothschild & Co και την PJT Partners Inc για να ηγηθούν της πώλησης, η οποία πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί το 2027, ανέφερε το δημοσίευμα.

Υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Wael Sawan, η Shell στοχεύει να περιορίσει τα έργα χαμηλών εκπομπών άνθρακα της εταιρείας, ώστε να επικεντρωθεί στην εμπορία υγροποιημένου φυσικού αερίου και στην παραγωγή ανάντη.
Η Shell είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο ότι εξετάζει στρατηγικές επιλογές για τη μονάδα ανανεώσιμης ενέργειας Sprng Energy, με έδρα την Ινδία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης