Ενέργεια

Ντ. Μπενρουμπή (Protergia): Η βιαστική αλλαγή ρυθμιστικών κανόνων αποθαρρύνει τους επενδυτές

Ντ. Μπενρουμπή (Protergia): Η βιαστική αλλαγή ρυθμιστικών κανόνων αποθαρρύνει τους επενδυτές

Υπό πίεση ήταν οι παρεμβάσεις της ΡΑΕ στην αγορά εξισορρόπησης

 

«Βιαστικές και υπό πίεση ήταν οι παρεμβάσεις της ΡΑΕ στην αγορά εξισορρόπησης επηρεάζοντας την ελεύθερη λειτουργία του ανταγωνισμού».

Αυτό ανέφερε ο Ντίνος Μπενρουμπή γενικός διευθυντής ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου της Protergia μιλώντας σήμερα στο Athens Energy Dialogues.
Οκ. Μπενρουμπή επέδωσε τις υψηλές τιμές του Δεκεμβρίου στην αγορά εξισορρόπησης στο γεγονός ότι αρκετές ευέλικτες μονάδες παραγωγής βρίσκονταν σε συντήρηση καθώς και ότι την περίοδο εκείνη οι τιμές σε όλη την Ευρώπη ήταν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.
«Δεν ήταν αποτέλεσμα στρατηγικών, είπε, αλλά συγκυριών και η ΡΑΕ αντί να δημιουργήσει ένα μηχανισμό παρακολούθησης της αγοράς επόμενης ημέρας η λειτουργία της οποίας συναρτάται άμεσα με την αγορά εξισορρόπησης ενήργησε υπό πίεση και προχώρησε σε παρεμβάσεις που επηρεάζουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Μπενρουμπή η αγορά της επόμενης ημέρας αποτελεί την βάση για την λειτουργία του συνόλου των αγορών του target model και θα πρέπει να διερευνηθεί για παράδειγμα πως μια αγορά με μεγάλη συμμετοχή λιγνιτικών μονάδων ήταν εξαγωγική δημιουργώντας μεγάλες ανάγκες εξισορρόπησης.

Καταλήγοντας ο κ. Μπενρουμπής τόνισε ότι η συνεχής και βιαστική αλλαγή ρυθμιστικών κανόνων αποθαρρύνει τους επενδυτές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης