Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η μεγάλη άνοδος της τιμής της χονδρικής προαναγγέλλει δυσανάλογες αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος

Η μεγάλη άνοδος της τιμής της χονδρικής προαναγγέλλει δυσανάλογες αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος
Oι επιπτώσεις της πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία αρχίζουν να φαίνονται στα οικονομικά των ευρωπαϊκών νοικοκυριών
Σχετικά Άρθρα

Η σημερινή άνοδος 52% των τιμών στην χονδρική ρεύματος στα 429 ευρώ/MWh αποτελεί σήμα κινδύνου για την διαμόρφωση των τιμολογίων ρεύματος στη λιανική.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ανώτατη τιμή ανέρχεται στα 600 ευρώ/MWh, θα αντιμετωπιστεί προσεχώς επιδείνωση του καιρού, και τον παράγοντα διάρκειας και όξυνσης της πολεμικής σύγκρουσης, προκύπτει μια εκτίμηση ότι τα νοικοκυριά ενδέχεται να κληθούν να πληρώσουν και 1000 ευρώ μηνιαίως σε λογαριασμούς ρεύματος.

Σε μια τέτοια περίπτωση που χοντρικά μπορεί να εκτιμήσει κανείς ότι το κόστος για την ελληνική αγορά μπορεί να φτάσει τα  35 δισ. σε ετήσια βάση, απαιτούνται υψηλές χρηματοδοτήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να καλυφθεί το κόστος για την ευρωπαϊκή οικονομία που ξεπερνά το 1 τρισ.

Τούτου δοθέντος, οι επιπτώσεις της πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία αρχίζουν να φαίνονται στα οικονομικά των ευρωπαϊκών νοικοκυριών, προκαλώντας έντονο προβληματισμό για τις ανάγκες αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης.

Τέλος, η ενεργειακή κρίση εξαπλώνεται με αντίστοιχους ρυθμούς και στην Ευρώπη. Στη Γερμανία, η τιμή αγγίζει τα 487 ευρώ/MWh, στη Γαλλία τα 540 ευρώ/MWh, στην Ελβετία τα 574 ευρώ/MWh, στην Ιταλία τα 587 ευρώ/MWh, στην Ουγγαρία τα 544 ευρώ/MWh και στα 171 ευρώ/MWh η Πολωνία.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την Αγορά της Επόμενης Ημέρας για 8/3/2022.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης