Ενέργεια

ΗΠΑ: Επιχορηγήσεις 850 εκατ. δολ. στις πετρελαϊκές για τον περιορισμό των εκπομπών μεθανίου στον τομέα του πετρελαίου  

ΗΠΑ: Επιχορηγήσεις 850 εκατ. δολ. στις πετρελαϊκές για τον περιορισμό των εκπομπών μεθανίου στον τομέα του πετρελαίου   

Η χρηματοδότηση, θα βοηθήσει συγκεκριμένα τους μικρούς φορείς εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου να μειώσουν τις εκπομπές μεθανίου και να αποκτήσουν πρόσβαση σε τεχνολογίες ανίχνευσης

 

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ άνοιξε την Παρασκευή ανταγωνιστική προσφορά που θα κλείσει στις 26 Αυγούστου για επιχορηγήσεις 850 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να βοηθήσει τους μικρούς παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου να μειώσουν το μεθάνιο από τις δραστηριότητές τους, ένα σημαντικό μέρος του σχεδίου  Biden για περιορισμό των διαρροών του ισχυρού αερίου του θερμοκηπίου.

 Η χρηματοδότηση, που διατίθεται μέσω του νόμου περί κλιματικής αλλαγής που ονομάζεται νόμος μείωσης του πληθωρισμού, θα βοηθήσει ειδικότερα  τους μικρούς φορείς εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου να μειώσουν τις εκπομπές μεθανίου και να αποκτήσουν πρόσβαση σε τεχνολογίες ανίχνευσης και μείωσης μεθανίου. Θα είναι ανοιχτό στη βιομηχανία, τον ακαδημαϊκό κόσμο, τις ΜΚΟ, τις φυλές των ιθαγενών της Αμερικής και τις πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις.

 Ορισμένοι μικρότεροι, ανεξάρτητοι φορείς εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ είχαν αντιταχθεί σθεναρά στα νέα πρότυπα μεθανίου της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος που στοχεύουν εκατοντάδες χιλιάδες υπάρχουσες πηγές σε εθνικό επίπεδο, επειδή θα επιβάρυνε οικονομικά  τα πηγάδια χαμηλής παραγωγής, καθώς και το προτεινόμενο τέλος μεθανίου που θα επιβαλλόταν από τον οργανισμό στους παραγωγούς.

 

Ανάπτυξη τεχνολογιών

«Αυτές οι επενδύσεις από την ατζέντα του Προέδρου Biden  “Επενδύοντας στην Αμερική¨ θα οδηγήσουν την ανάπτυξη διαθέσιμων και προηγμένων τεχνολογιών για να κατανοήσουμε καλύτερα από πού προέρχονται οι εκπομπές μεθανίου. Αυτό θα μας βοηθήσει να μειώσουμε αποτελεσματικότερα την επιβλαβή ρύπανση, να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση και να δημιουργήσουμε καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας », δήλωσε ο διαχειριστής της EPA Michael Regan.

 Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι η πηγή περίπου του ενός τρίτου των εκπομπών μεθανίου της χώρας και αποτελεί βασικό στόχο για την κυβέρνηση Biden , καθώς επιδιώκει να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συγκαταλέγονται στις πάνω από 100 χώρες που έχουν δεσμευτεί να μειώσουν τις εκπομπές μεθανίου κατά 30% έως το 2030 από τα επίπεδα του 2020. Οι γεωτρήσεις χαμηλής παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου που αντιπροσωπεύουν μόλις το 6% της συνολικής παραγωγής των ΗΠΑ προκαλούν το ήμισυ του μεθανίου που εκπέμπεται από όλες τις τοποθεσίες γεωτρήσεων των ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση του 2022.

 

www.worldenergynews.gr

 

 

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης