Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Το βραβείο «Lifetime Achievement» απένειμε στον Γιώργο Προκοπίου η Seatrade

Το βραβείο «Lifetime Achievement» απένειμε στον Γιώργο Προκοπίου η Seatrade
Το βραβείο «Seatrade’s 2017 Lifetime Achievement Award» αποτελεί μία από τις πιο μεγαλύτερες διακρίσεις της ναυτιλιακής βιομηχανίας.
Το βραβείο «Seatrade’s 2017 Lifetime Achievement Award», μία από τις πιο μεγαλύτερες διακρίσεις της ναυτιλιακής βιομηχανίας, απονεμήθηκε από την Seatrade στον Έλληνα εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου.
Ο κ. Προκοπίου ξεκίνησε την καριέρα του στη ναυτιλία το 1971 αγοράζοντας το πρώτο του πλοίο, το 55.000 τόνων δεξαμενόπλοιο «Pennsylvania».
Σήμερα ο κ. Προκοπίου έχει στην ιδιοκτησία του τρεις ναυτιλιακές εταιρείες, την Dynagas Ltd., την Dynacom Tankers Management και την Sea Traders S.A., οι οποίες διαθέτουν συνολικά περίπου 100 πλοία χωρητικότητας άνω των 15 εκατομμυρίων dwt και απασχολεί περισσότερους από 5.000 εργαζόμενους.
Πολύ γρήγορα ο κ. Προκοπίου επέκτεινε τα ναυτιλιακά του ενδιαφέροντα στους τομείς των δεξαμενόπλοιων, του ξηρού φορτίου, των εμπορευματοκιβωτίων και του LNG.
Οι επιχειρήσεις του έχουν δημιουργηθεί με σταθερούς προγραμματισμούς και φιλόδοξα προγράμματα ανάπτυξης, ενώ οι επενδύσεις τους σε μια σειρά ευκαιριών και η διάθεσή του για ανάληψη κινδύνων σε πολλές περιπτώσεις, επέτρεψε να κατακτήσει θέσεις σε νέες αγορές.
Στα 71 του χρόνια ο κ. Προκοπίου παραμένει δυναμικός, είτε κυβερνώντας το δικό του κότερο, είτε ταξιδεύοντας αεροπορικώς σε όλο τον κόσμο για επαγγελματικούς σκοπούς.
Επίσης έχει αναδειχθεί ως ισχυρή φωνή για τα βασικά αιτήματα της ναυτιλιακής βιομηχανίας, έχοντας βραβευθεί σε συνέδρια, ενώ ξεχωρίζει για την απλότητα στην ομιλία του και το χιούμορ του.
Ο κ. Προκοπίου είναι πατέρας τεσσάρων κοριτσιών, τα οποία ακολουθούν τα βήματά του στην οικογενειακή επιχείρηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης