Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Νέο ρεκόρ παραγωγής στα 10,46 εκατ. βαρέλια

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Νέο ρεκόρ παραγωγής στα 10,46 εκατ. βαρέλια
Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 4,6 εκατομμύρια βαρέλια , σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 246.000 βαρελιών
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα διυλιστήρια ενίσχυσαν την παραγωγή τους, ανακοίνωσε  την Τετάρτη 4/4/2018  η Energy Information Administration (ΕΙΑ).
Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 4,6 εκατομμύρια βαρέλια , σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 246.000 βαρελιών.
Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν μεγάλες απώλειες  σύμφωνα με τα στοιχεία καταγράφοντας  οριακή απόκλιση από το χαμηλό των δύο εβδομάδων.
Το Brent μειώθηκε κατά 40 σεντς ή 0,6% στα 67,72 δολάρια το βαρέλι στις 10:59 π.μ. EDT (1459 GMT). Το αργό στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 42 σεντς ή 0,7% στα 63,09 δολάρια το βαρέλι.
Η υποχώρηση των αποθεμάτων προέκυψε καθώς οι ροές των διυλιστηρίων αυξήθηκαν κατά 141.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ. Τ
α ποσοστά χρήσης διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 0,7%.
Τα διυλιστήρια στις ΗΠΑ ξεκίνησαν την επαναλειτουργία  μονάδων μετά από εργασίες εποχιακής συντήρησης πριν από τους καλοκαιρινούς μήνες.
Τα αποθέματα πετρελαίου στην ακτή του Κόλπου είναι 21% χαμηλότερα από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους.
Τα αποθέματα στο κέντρο διανομής Cushing, στην Oklahoma, αυξήθηκαν κατά 3,7 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA.

Παραγωγή

Η αμερικανική παραγωγή αργού εξακολούθησε να επιταχύνει, σημειώνοντας και νέο εβδομαδιαίο ρεκόρ 10,46 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα (bpd) σε σύγκριση με 10,433 εκατομμύρια bpd την περασμένη εβδομάδα.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,1 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 1,3 εκατ. βαρελιών.
Τα αποθέματα αποσταγμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 537.000 βαρέλια, σε σχέση με τις προσδοκίες για πτώση 1,1 εκατ. βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της EIA.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 847.000 βαρέλια ημερησίως.
Οι εξαγωγές ξεπέρασαν τα  2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως με το δεύτερο supertanker φορτωμένο με αργό από το Louisiana Offshore Oil Port (LOOP), το μεγαλύτερο ιδιόκτητο τερματικό σταθμό αργού  στις Ηνωμένες Πολιτείες.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης