Πετρέλαιο

Στις 3 Νοεμβρίου στοχεύει να ανακοινώσει την έναρξη του IPO η Saudi Aramco σύμφωνα με το Reuters

Στις 3 Νοεμβρίου στοχεύει να ανακοινώσει την έναρξη του IPO η Saudi Aramco σύμφωνα με το Reuters
Σύμφωνα με την S & P Global Platts Insight, η δημόσια εγγραφή της Saudi Aramco φαίνεται καταδικασμένη σε αποτυχία, δεδομένου ότι στοχεύει σε 2 τρισεκατομμύρια δολάρια κεφαλαιοποίησης
Στην ανακοίνωση της έναρξης της  δημόσιας πρότασης (IPO) στις 3 Νοεμβρίου 2019, στοχεύει η Saudi Aramco, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
H Aramco αρνήθηκε να προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο σχετικά με τις πληροφορίες του Reuters.
Σημειώνει ότι το IPO της Saudi Aramcο έχει περάσει από σαράντα κύματα.
Ο αρχικός προγραμματισμός έκανε λόγο για τις 20 Οκτωβρίου, ωστόσο  καθυστέρησε μετά τα ανάμεικτά μηνύματα που έλαβε η Aramco από τους διεθνείς επενδυτές.
Σύμφωνα με την S & P Global Platts Insight, η δημόσια εγγραφή της Saudi Aramco φαίνεται καταδικασμένη σε αποτυχία, δεδομένου ότι στοχεύει σε 2 τρισεκατομμύρια δολάρια κεφαλαιοποίησης.
Οι άτονες τιμές του πετρελαίου, η ένταση στην Μέση Ανατολή και η «δαιμονοποίηση» των παραγωγών ορυκτών καυσίμων ως απάντηση στους φόβους για την αλλαγή του κλίματος καθιστούν την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) αδύνατη.
Το βασίλειο είχε την πρόθεση να πουλήσει μέχρι και το 2% των μετοχών της στην Saudi Aramco μέσα σε λίγες εβδομάδες.
Αλλά η μακρόχρονη μερική ιδιωτικοποίηση της μεγαλύτερης κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας στον κόσμο αντιμετωπίζει τώρα μια άλλη αόριστη αναβολή μετά τις καταστροφικές επιθέσεις το Σεπτέμβριο του 2019 σε μερικές από τις σημαντικότερες εγκαταστάσεις της στο Abqaiq και Khurais στην ανατολική επαρχία της Σαουδικής Αραβίας.
Μέσα σε μια νύχτα, οι επιθέσεις κατάφεραν να μειώσουν την παραγωγή της Saudi Aramco κατά 5,7 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, που αντιστοιχούσε κατά προσέγγιση στο 6% της παγκόσμιας προσφοράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης