Πετρέλαιο

Σε αύξηση της τιμής πετρελαίου για την Ασία τον Ιούλιο θα προχωρήσει η Σαουδική Αραβία

Σε αύξηση της τιμής πετρελαίου για την Ασία τον Ιούλιο θα προχωρήσει η Σαουδική Αραβία
Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται για νέες παρεμβάσεις στις τιμές πετρελαίου
Η Σαουδική Αραβία είναι πιθανό να αυξήσει την τιμή του πετρελαίου της για την Ασία τον Ιούλιο, σύμφωνα με έρευνα του Reuters τη Δευτέρα 6/1/2020.
Αυτός είναι ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας με αυξήσεις των τιμών του πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία, οι οποίες οφείλονται στη μείωση της προσφοράς από την περιοχή της Μέσης Ανατολής λόγω των περικοπών του ΟΠΕΚ +.
Η τιμολόγηση του αργού Σαουδικής Αραβίας, γενικά καθορίζει την τάση για την τιμολόγηση για την Ασία άλλων παραγωγών πετρελαίου του Κόλπου, όπως το Κουβέιτ, το Ιράκ και το Ιράν. Η τιμολόγηση της Saudi Aramco, του πετρελαϊκού γίγαντα του Βασιλείου, επηρεάζει έως και 12 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) ακατέργαστων βαθμών της Μέσης Ανατολής που πηγαίνουν στην Ασία.
Σύμφωνα με την έρευνα του Reuters, τα διυλιστήρια στην Ασία αναμένουν ότι η Σαουδική Αραβία θα αυξήσει την τιμή για τον κορυφαίο βαθμό αργού Arab Light για τον Ιούλιο κατά 3,80 $ ανά βαρέλι κατά μέσο όρο.

Τον Ιούνιο, το Arab Light πωλείται στην Ασία με έκπτωση 5,90 δολαρίων το βαρέλι στον μέσο όρο του Ομάν / Ντουμπάι,. Τον περασμένο μήνα η Σαουδική Αραβία αύξησε την τιμή για όλες τις ποιότητες αργού πετρελαίου σε όλες τις περιοχές για τον Ιούνιο σε μια κίνηση που οι αναλυτές είδαν την αρχή της ανάκαμψης της ζήτησης.
Η τιμή του Arab Light για τον Ιούνιο αυξήθηκε κατά 1,40 $ το βαρέλι από τον Μάιο. Τα ασιατικά διυλιστήρια που δεν περίμεναν την αύξηση των τιμών της Σαουδικής Αραβίας για τον Ιούνιο - προβλέπουν ότι το Βασίλειο θα μειώσει την τιμή του πετρελαίου του.
Για τον Ιούλιο, αναμένουν από τη Σαουδική Αραβία να αυξήσει τις τιμές για όλους τους ακατέργαστους βαθμούς της, ειδικά το Arab Extra Light, σε σύγκριση με τους βαρύτερους βαθμούς.

Ωστόσο, τα περιθώρια διύλισης στην Ασία έχουν επιδεινωθεί τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των ισχυρότερων τιμών αναφοράς του Ντουμπάι / Ομάν που αυξάνουν το κόστος εισαγωγής. Ενώ οι προσδοκίες είναι ότι οι Σαουδάραβες θα αυξήσουν τις τιμές, η αύξηση μπορεί να μην οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα χαμηλά περιθώρια διύλισης, σύμφωνα με την έρευνα του Reuters.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης