Πετρέλαιο

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου λόγω υπερπροσφοράς - Στα 38,26 δολ. ανά βαρέλι (-1,75%) το crude

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου λόγω υπερπροσφοράς - Στα 38,26 δολ. ανά βαρέλι (-1,75%) το crude
Η πανδημία εξακολουθεί να επηρεάζει σημαντικά τις τιμές

Απώλειες καταγράφει το πετρέλαιο δεδομένου ότι η απρόσμενη άνοδος στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ προκάλεσε νέες ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών αναφορικά με την παγκόσμια υπερπροσφορά.
Παράλληλα, η βραδυκίνητη ανάκαμψη, οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και ο κίνδυνος ενός δεύτερου lockdown κρατούν σε χαμηλά επίπεδα τη ζήτηση.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2020 για το Brent υποχωρεί κατά  -1,65% στα 40,50 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου 2020 καταγράφει πτώση της τάξεως του 1,75% στα 38,26 δολ. ανά βαρέλι.

Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας στις ΗΠΑ, τα οποία ενδέχεται να ασκήσουν περαιτέρω πιέσεις στο πετρέλαιο εάν επιβεβαιώσουν τα προκαταρκτικά στοιχεία του API.
Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή και την πορεία των κρουσμάτων παγκοσμίως, με τους επενδυτές να ανησυχούν ότι μία νέα αύξηση των κρουσμάτων θα μπορούσε να επηρεάσει την ανάκαμψη της ζήτησης, η οποία ήδη είναι εύθραυστη.
«Η βαθύτερη παγκόσμια οικονομική ύφεση που αναμένεται το 2020 σε όλες τις μεγάλες προηγμένες οικονομίες και ιδιαίτερα η δραστική μείωση των ταξιδιών έχουν μειώσει τη ζήτηση για πετρελαϊκά προϊόντα», έγραψε ο Alexander Perjessy, αντιπρόεδρος και ανώτερος αναλυτής της Moody's.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης