Πετρέλαιο

Baker Hughes: Νέα μείωση στις εξέδρες πετρελαίου των ΗΠΑ - Άνοδος 2% για πετρέλαιο

Baker Hughes: Νέα μείωση στις εξέδρες πετρελαίου των ΗΠΑ - Άνοδος 2% για πετρέλαιο
Μειώθηκαν κατά πέντε σε χαμηλό όλων των εποχών σε 258 την εβδομάδα έως τις 10 Ιουλίου
Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας μείωσαν τον αριθμό των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου που λειτουργούν σε χαμηλό ρεκόρ για 10η συνεχόμενη εβδομάδα, αλλά ο ρυθμός μείωσης έχει επιβραδυνθεί καθώς οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου ωθούν ορισμένους παραγωγούς να ξεκινήσουν ξανά τις γεωτρήσεις.

Ο αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, μειώθηκε κατά πέντε σε χαμηλό όλων των εποχών σε 258 την εβδομάδα έως τις 10 Ιουλίου, 700 εξέδρες, ή 73%, κάτω από αυτήν τη φορά πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή 10/7/2020 η Baker Hughes
Οι εξέδρες πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά τέσσερις σε 181 αυτήν την εβδομάδα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2009, ενώ οι εξέδρες αερίου μειώθηκαν κατά 1 σε 75, σύμφωνα με στοιχεία.
Το Brent (futures Σεπτεμβρίου 2020) ενισχύθηκε  σήμερα 10/7 κατά 2% στα 43,2 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό WTI (West Texas Intermediate) παραδόσεως Αυγούστου 2020 έκλεισε με άνοδο 2,4% και τα 40,6 δολάρια ανά βαρέλι.
Η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφόρησης Ενέργειας (ΕΙΑ) προέβλεψε πτώση της εγχώριας παραγωγής αργού σε 11,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) φέτος από 12,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2019, ενώ η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου και άλλων υγρών καυσίμων θα μειωθεί στα 92,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2020 από ρεκόρ 101,0 εκατομμύρια bpd το 2019.

Παρόλο που οι τιμές του πετρελαίου στις ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι περίπου 34% κάτω από την αρχή του έτους λόγω της κατάρρευσης της ζήτησης\, τα συμβόλαια αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 113% τους τελευταίους τρεις μήνες σε περίπου 40 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή, ελπίζοντας ότι οι παγκόσμιες οικονομίες θα ενισχυθούν όταν οι κυβερνήσεις άρουν τα lockdowns.

Οι αναλυτές ανέφεραν ότι οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου θα ενθαρρύνουν τις ενεργειακές εταιρείες να επιβραδύνουν τις μειώσεις των πλατφορμών και πιθανώς να αρχίσουν να προσθέτουν ορισμένες μονάδες αργότερα φέτος.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης